Λυκογιάννης: "Νίκη που μας βάζει στα playoffs"

Στην αξία της σημερινής νίκης για τον Κολοσσό Ρόδου κόντρα στη Δόξα Λευκάδας στάθηκε ο Άρης Λυκογιάννης στις δηλώσεις μετά τον αγώνα.

Ο Κολοσσός κατάφερε να πάρει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Δόξα Λευκάδας και έκανε ένα ακόμα βήμα για την είσοδο του στα playoffs του πρωταθλήματος. Ο προπονητής των "Ροδιτών" μίλησε μετά το τέλος του αγώνα την εικόνα της ομάδας του, η οποία βελτιώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και για τη δύσκολη συνέχεια.

Αναλυτικά:

Είναι μια πολύ σημαντική

νίκη, είναι εκτός έδρας και είναι μια νίκη που σε πρώτη φάση μας εξασφαλίζει τα play offs. Το παιχνίδι το ξεκινήσαμε πάρα πολύ μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, καθόλου συγκέντρωση κυρίως στο επιθετικό κομμάτι να διαβάσουμε καλά και στιγμιαίες ολιγωρίες που δίνανε στη Δόξα τη δυνατότητα κάθε φορά που παίρναμε ένα μικρό προβάδισμα να μπαίνει στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, τους κρατήσαμε πολύ χαμηλά και θεωρώ ότι στα τελευταία δύο λεπτά, είχαμε ένα προβάδισμα που ήταν ικανό να μας δώσει τη νίκη πιο άνετα από ό,τι ήρθε. Εκεί δεν διαχειριστήκαμε καθόλου καλά τις καταστάσεις, κάναμε λάθη, τα οποία δεν έχουνε καμία δικαιολογία. Η Δόξα έβαλε κάποια μεγάλα σουτ. Ήμασταν και άστοχοι στις βολές, χάσαμε 3 από τις 4 με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε να το χάσουμε το παιχνίδι. Αυτό πήγε στην τελευταία κατοχή και χρειαζόντουσαν μόνο ένα καλάθι δύο πόντων για να κερδίσουν το ματς. Εκεί μας βοήθησε και λίγο η τύχη, παίξαμε άμυνα, ήμασταν εκεί στη φάση. Αλλά θεωρώ ότι ήμασταν αρκετά τυχεροί στην τελευταία φάση. Πήραμε το ριμπάουντ και τελείωσε το παιχνίδι. Είναι μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Το μόνο θετικό της σημερινής μας παρουσίας εδώ, είναι ότι στην κακή μας μέρα καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο το οποίο κρατάμε. Τώρα από εκεί και πέρα έχουμε πολλά πράγματα για να συζητήσουμε και να δούμε πώς θα πορευτούμε στην συνέχεια».

Για το πού κρίθηκε το παιχνίδι, ανέφερε: «Νομίζω οι επιθέσεις σήμερα δεν ήταν καλές και από τις δύο ομάδες. Εμείς πήραμε ένα προβάδισμα κυρίως μέσα από την άμυνα μας. Ρισκάραμε τα περιφερειακά σουτ κάποιων παιχτών που έχουν δυσκολία και είναι γνωστό. Κυνηγήσαμε κάποιους παίκτες που είναι πιο εύστοχοι. Στο τέλος ο Μάρας έβαλε 2 μεγάλα σουτ, ο Ταπούτος που ήταν καιρό έξω έβαλε και αυτός ένα κρίσιμο. Στο τέλος κρίθηκε στην τύχη.

Θα μπορούσε εύκολα να είχε διαφορετική κατάληξη. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το τελειώσουμε πολύ εύκολα, 2 λεπτά πριν το τέλος στο +6 και είχαμε την μπάλα, αλλά και στα 40 δεύτερα. Όμως όταν κάνεις λάθη και χάνεις και ελεύθερες βολές, δίνεις τη δυνατότητα στον αντίπαλο να μπει στο παιχνίδι. Το γνωρίζαμε ότι οι παίλτες της Δόξας θα παίξουν για το επόμενο συμβόλαιό τους, για το "εγώ" τους, για την αξιοπρέπεια τους, είναι δεδομένο. Η Δόξα έχει κάποιους έμπειρους Έλληνες παίκτες και ξέραμε ότι μέσα στο γήπεδο τους θα θέλανε να αντιδράσουνε, ειδικά μετά το κακό παιχνίδι της προηγούμενη αγωνιστικής. Το ξέραμε, το είχαμε συζητήσει, δεν είναι ότι ήρθαμε ψηλομένοι εδώ. Φυσικά, η εικόνα που δείξαμε δεν ήταν καλή».

Για την τελική ευθεία του πρωταθλήματος: «Οταν το πρωτάθλημα πλησιάζει στο τέλος του, πρέπει να κάνεις τρομερά μεγάλη προσπάθεια, για να βρίσκονται τα κίνητρα όλων στο ίδιο επίπεδο. Διαφορετικά κίνητρα μπορεί να έχουν οι προπονητές, διαφορετικά κίνητρα μπορεί να έχει κάποιος παίκτης, διαφορετικά αυτός που έρχεται από τον πάγκο. Προσπαθούμε να τους κρατήσουμε όλους σε εγρήγορση και να κυνηγήσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Τώρα αν θα τα καταφέρουμε θα φανεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα