"Απειλεί" τον "Greek Freak" ο Γιόκιτς

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έχει θέσει γερές βάσεις για την κατάκτηση του βραβείου του πιο βελτιωμένου παίκτη στο NBA. Παρόλα αυτά με τις τελευταίες εμφανίσεις του Σέρβου σέντερ Νίκολα Γιόκιτς, αρχίζει να νιώθει την "καυτή του ανάσα"! Βασική υποψηφιότητα για το δελεαστικό βραβείο έχουν βάλει με τις φετινές τους βελτιωμένες επιδόσεις οι Ιζάϊα Τόμας, Ότο Πόρτερ, Νίκολα Γιόκιτς, και ο δικός μας Γιάννης Αντετοκούνμπο.

O Γιάννης ξεκίνησε την πορεία

του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, τη σεζόν '13-'14. Ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν με 6.8 π. 4.4 ριμπ. 1.9 ασ. 0.8 κλεψ. και 0.8 μπλοκ. Το '14-΄15 αύξησε τους αριθμούς του φτάνοντας σε 12.7 π. 6.7 ριμπ. 2.6 ασ. 0.9 κλεψ. 1 μπλοκ. Η απόφαση του Τζέισον Κιντ να αλλάξει τον ρόλο του Γιάννη, δημιουργώντας ένα πιο περιφερειακό παίκτη που να εκτελεί από όλα τα σημεία του γηπέδου, έχοντας ταυτόχρονα και οργανωτικό ρόλο ανέβασαν και άλλο τους αριθμούς του Γιάννη την σεζόν '15-'16 (16.9 π. 7.7 ριμπ. 4.3 ασ. 1.2 κλεψ. 1.4 μπλοκ). Η φετινή σεζόν, φυσικά είναι το αποκορύφωμα στην καριερα του, με τον Γιάννη να "τερματίζει τα κοντέρ", και τον μπασκετικό κόσμο να τον επιβραβεύει στέλνοντάς τον στο All-Star της Νέας Ορλεάνης ως βασικό! Οι φετινές του επιδόσεις (23.2π. 8.6 ριμπ. 5.4 ασ. 1.7 κλεψ. 1.9 μπλοκ) και η μπασκετική του εξέλιψη τον έχουν καταστήσει να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου.

Παρόλα αυτά ο Νίκολα Γιόκιτς διανύει ένα εξαιρετικό τρίμηνο με τις στατιστικές έρευνες του ESPN να τον αξιολογούν με 31.5 βαθμούς (στο σύστημα αξιολόγησης) που είναι ο υψηλότερος στην Λίγκα αυτό το διάστημα. Ο "βράχος" των Νάγκετς σημειώνει φέτος 21.3 π., 10,0ριμπ., και 5,3 ασ. ενώ σουτάρει με 60.8% όταν βρίσκεται στο παρκέ (29.4 λεπτά συμμετοχής)...φαινομενικά αδύνατο από ένα τύπο ύψους 2.11! Η βελτίωση του ήταν τόσο ξαφνική και απότομη, που οι Νάγκετς ένιωσαν την υποχρέωση να στείλουν τον Νούρκιτς στους Μπλέιζερς. Αξίζει αναφοράς, ότι ο Γιόκιτς επιλέχτηκε στο ντράφτ του 2014 στην θέση 41, και πλέον κουβάλα στις πλάτες του τους Νάγκετς ώστε να είναι η 8η ομάδα που θα μπει στα Playoff από την Δυτική Περιφέρεια!

Προσωπική μονομαχία νεαρών αστέρων το βραβείο...

Keywords
Τυχαία Θέματα