«Κάρφωσε» και… έφυγε ο Μουν (vid)

Για πολλούς η είδηση που… έσκασε χθες (02/03) για τον Τζαμάριο Μουν και την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό ήταν απρόσμενη. Για κάποιους άλλους όμως, που προσέχουν ακόμα και τις λεπτομέρειες ενδεχομένως να ήταν αναμενόμενη. Ο 33χρονος Αμερικανός φόργουορντ ήρθε στους Πρωταθλητές Ευρώπης, εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του (επιθετικά) στην Α1, ωστόσο πλέον… φεύγει.

Ο λόγος; Ο χαρακτήρας του Αμερικανού δεν είναι αυτός που θέλουν στην ομάδα του Πειραιά,

που προσέχει κάθε λεπτομέρεια, καθώς οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και ο back to back πρωταθλητής Ευρώπης γι’ αυτό έχει ξεχωρίσει τα τελευταία δύο χρόνια. Εξάλλου, και από τα… μηνύματά του στο twitter ο Μουν έδειξε να έχει το μυαλό του περισσότερο στο ΝΒΑ και την επιστροφή του στον… μαγικό κόσμο (αν τον θελήσει κάποια ομάδα βέβαια), παρά στο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό και να βρει τον δικό του ρόλο. Το θέμα είναι πως ήρθε στον Πειραιά ως «σούπερ ουάου ΝΒΑερ» και φεύγει, χωρίς να έχει προσφέρει κάτι ουσιαστικό.

Ο Τζαμάριο Μουν ήταν θεαματικός από το πρώτο του κιόλας παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στον Ηλυσιακό (15 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο). Ο 33χρονος παίκτης συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις επιθετικά και στους αγώνες με Ίκαρο (10 πόντοι – 6 ριμπάουντ), με Κολοσσό (11 πόντοι – 4 ριμπάουντ), ΠΑΟΚ (11 πόντοι – 4 ριμπάουντ) και Ρέθυμνο (15 πόντοι – 9 ριμπάουντ). Στις μέχρι τώρα εμφανίσεις του στην Α1 έχει 12,4 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ μέσο όρο. Αμυντικά όμως ήταν… χαμένος, όπως παρέμεινε… χαμένος μέχρι και το τελευταίο του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε / Ούλκερ, στο ντεμπούτο του στην Ευρωλίγκα. Εκεί όπου δεν πρόσφερε ούτε επιθετικά…

Ο Μουν δεν βρήκε ρόλο στον Ολυμπιακό, αφού δεν έδειξε και την απαραίτητη διάθεση που θέλει να δει ο Γιώργος Μπαρτζώκας από τους παίκτες του και η ομάδα του Πειραιά τα τελευταία δύο χρόνια ξεχωρίζει, επειδή ο καθένας έχει τον ρόλο του. Το ρόστερ των «ερυθρολεύκων» παραγέμισε και ο Έλληνας προπονητής έφτασε στο σημείο να μην ξέρει ποιον να πάρει μαζί του στις αποστολές. Έτσι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν λίγο τα πράγματα, καθώς σε κάποιο σημείο, χάθηκε η μπάλα. Γι' αυτό και φεύγουν οι Μουν και Μπέγκιτς. Μετά τις εξελίξεις αυτές ενδεχομένως να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και στους Έλληνες νεαρούς παίκτες που… ψάχνουν τις δικές τους ευκαιρίες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο κάθε παίκτης να βρει τον δικό του ρόλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα