A2: Το τρίτο ημίχρονο της 17ης αγωνιστικής

Δεν αποτελεί είδηση ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α2 είναι απρόβλεπτο και συναρπαστικό σε εξέλιξη. Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε η 17η αγωνιστική, στην οποία σημειώθηκαν αποτελέσματα καθοριστικά για τη συνέχεια. Πρώτο και καλύτερο το "διπλό" του Παγκρατίου στο Ψυχικό. Είναι πλέον σαφές ότι η ομάδα των Βορείων Προαστίων που επί 16 αγωνιστικές βρίσκονταν μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης, διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος και δείχνει να έχει... κλατάρει. Οι τρεις σερί ήττες το αποδεικνύουν, με τη ψυχολογία πλέον να έχει πέσει... υπό το μηδενός.

Στην Αμαλιάδα κόντρα στο Κόροιβο το προσεχές Σάββατο

(8/3), το Ψυχικό θα έχει μια τελευταία ευκαιρία να μπει και πάλι στο "κόλπο" της ανόδου, αλλιώς, τέλος τα όνειρα για Α1. Για το φετινό Παγκράτι, τα λόγια έχουν πλέον εξαντληθεί. Ο Ντίνος Καλαμπάκος και οι παίκτες του κάνουν τη μια υπέρβαση μετά την άλλη και δείχνουν ότι όταν υπάρχει ψυχή, σθένος και πίστη σε ένα σκοπό, τότε τα μπάτζετ, τα "φρου φρου" και τα "αρώματα", δεν παίζουν μπάσκετ... Με τη νίκη στο Ψυχικό, οι "ροσονέρι" ουσιαστικά εξασφάλισαν τη σωτηρία τους (έφτασαν τις 9 επιτυχίες) και χωρίς άγχος και πίεση στη συνέχεια θα προσπαθήσουν να την σφραγίσουν και μαθηματικά.

Μεγάλος κερδισμένος για δεύτερη σερί αγωνιστική, ο Κόροιβος. Η ομάδα της Ηλείας πέρασε από μια έδρα (Λαύριο) στην οποία είχε χάσει πριν μια εβδομάδα το Ψυχικό και σκαρφάλωσε πλέον, για πρώτη φορά, στη δεύτερη θέση, κρατώντας πλέον στα χέρια του την υπόθεση άνοδο. Με νίκη στο μεγάλο ματς του προσεχούς Σαββάτου κόντρα στο Ψυχικό, ο Κόροιβος θα πάρει το τίτλο του "μεγάλου φαβορί" για την Α1.
Για την ΑΕΚ τα πράγματα έχουν πλέον ξεκαθαρίσει, αφού οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην επιστροφή της στην Α1. Η νίκη επί της Αγίας Παρασκευής ήρθε να κάνει 15 τις φετινές επιτυχίες της Ένωσης, η οποία εκτός δραματικού απροόπτου θα κατακτήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μεγάλο ματς έγινε στις Σέρρες, με τους Ικάρους να γνωρίζουν "πικρή" ήττα από τον Φιλαθλητικό, χάρη στο καλάθι του Τσαρουχά. Νίκη - βάλσαμο για την ομάδα του Ζωγράφου και καταδίκη για τους Σερραίους, οι οποίοι δείχνουν ανήμποροι να γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Σε παρόμοια, πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται και ο Ερμής Λαγκαδά, που εν μέσω νέων παραπόνων για τη διαιτησία, ηττήθηκε στην έδρα του από τον Φίλιππο Βέροιας και έμεινε στη προτελευταία θέση. Έτσι, η κατάσταση στην "ουρά" δείχνει να ξεκαθαρίζει κάπως, (όχι όμως οριστικά). Ο Αρκαδικός με τη νίκη επί του Ηρακλή δείχνει να ξεφεύγει οριστικά από τον κίνδυνο, ενώ σε κατάσταση... συναγερμού παραμένει ο ΟΦΗ που ηττήθηκε δύσκολα από τη Καβάλα. Όσο για την ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας, εξακολουθεί να βρίσκεται στο κυνήγι της προνομιούχου δεύτερης θέσης που οδηγεί στην άνοδο, όμως πλέον δεν κρατά τη τύχη στα χέρια της...

Keywords
Τυχαία Θέματα