Ετρεξε κι έλαμψε ο Ράιτ, ο ΠΑΟ 71-59 τον Αρη

Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Αρη στο ΟΑΚΑ στο… ριμέικ του τελικού Κυπέλλου (71-59), για την 20η αγωνιστική της Α1, με τον Ζακ Ράιτ (15π.) να κλέβει την παράσταση στο εντός έδρας ντεμπούτο του, καθώς έδωσε άλλη ταχύτητα στους «πράσινους» που εξοικονόμησαν δυνάμεις ενόψει του αγώνα με την Λαμποράλ Κούτσα την Παρασκευή (7/3) για το Top-16.

Ο Πεδουλάκης ελλείψει του τραυματία στον αντίχειρα

Λάσμε είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά τον Γκιστ στο «5», ενώ δοκίμασε και τριάδα στην περιφέρεια παρουσία του Ράιτ (με Ούκιτς, Διαμαντίδη), ο οποίος έτρεξε και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του να πετύχει εύκολους πόντους είτε σε πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, είτε στο τρανζίσιον.

Ο Αρης από την πλευρά του που αγωνίστηκε δίχως τον Πελεκάνο που είχε πρόβλημα στο γόνατο, είχε μία… έκλαμψη στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν έκανε με 9-0 σερί το 10-5, 10-14 στο 6’, καθώς από εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι… Κυριολεκτικά, καθώς ο Ράιτ με την ταχύτητά του τελείωσε φάσεις, ενώ μοίρασε και ασίστ για τους συμπαίκτες του. Στο 12:30’’ οι γηπεδούχοι έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (30-20) με το τρίποντο του ορεξάτου Γιάνκοβιτς, κλείνοντας με +16 το πρώτο 20λεπτο (44-28) με νταμπλ σκορ (24-12) στη δεύτερη περίοδο.

Πλέον ήταν θέμα χρόνου η διαφορά να σπάσει το φράγμα των +20 με τον Ράιτ να σκοράρει σε συνεχόμενες φάσεις εντυπωσιακά για το 54-30 του 25’ που ήταν και η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς (+24). Ο Σαρικόπουλος με οκτώ συνεχόμενους πόντους κράτησε τη διαφορά κάτω από το όριο των 20 πόντων, με τον Πεδουλάκη στο τελευταίο επτάλεπτο να δίνει τη δυνατότητα στον Διαμαντάκο να κάνει το φετινό του ντεμπούτο, με την πεντάδα Ράιτ, Παππά, Γιάνκοβιτς, Χαραλαμπόπουλου, Διαμαντάκου που εμφανίστηκε στα τελευταία λεπτά, να είναι… από το «πράσινο» μέλλον, τουλάχιστον κατά τα 4/5…

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα