Καλά έκανε ή όχι;

Θέμα των ημερών και με ιδιαίτερη προέκταση το ..ντου Σχορτσιανίτη στην εξέδρα στο ματς της Μακάμπι εκτός έδρας με την Χάποελ Τελ Αβίβ. Ενας οπαδός της πρώτης έβριζε χυδαία τον έλληνα παίκτη και που δεν άντεξε και όρμησε σαν ταύρος στην εξέδρα αλλά δεν χτύπησε τον εν λόγο οπαδό που τον έσωσαν άλλωστε και οι διπλανοί του. Αλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις δεν θέλει και πολύ να γίνει το κακό. Ούτε ξέρουμε με ασφάλεια αν ο Σχορτσιανίτης απλά ήθελε να τρομάξει τον συγκεκριμένο

οπαδό, ή να στείλει ένα μήνυμα, ή αν πράγματι ήθελε να το χτυπήσει όταν όρμησε στην εξέδρα και απλά άλλαξε γνώμη στην συνέχεια.

Το θέμα είναι σοβαρό πάντως και είναι κάτι που δεν συμβαίνει αν και θα μπορούσε συχνά. Οι παίκτες είναι άνθρωποι πάνω απ όλα και είναι αδιανόητο να υβρίζονται ειδικά στα ελληνικά γήπεδα οι μανάδες τους, οι οικογένειές τους και ότι άλλο. Σε αυτή την περίπτωση οι κανονισμοί θα έπρεπε να είναι λίαν αυστηροί και να διακόπτονται οι αγώνες. Αν ο κάθε ηλίθιος, προβληματικός και χουλιγκάνος νομίζει ότι μπορεί να βρίζει την οικογένεια του κάθε παίκτη ή να θέλει να του πετάξει μια πέτρα και ότι άλλο, θα έπρεπε να μην μπαίνει καν στο γήπεδο. Και εδώ εγείρεται ένα άλλο μείζον ζήτημα. Αδειάζεις, εκκενώνεις ένα γήπεδο για 5 και 10 και 50 έστω βλάκες και ανόητους; Οι άλλοι πχ τι φταίνε; Τεράστιο θέμα. Και δεν είναι καθόλου εύκολη η απάντηση.

Στην Ελλάδα βέβαια που δεν έχουμε και αθλητική παιδεία, η απάντηση είναι εύκολη. Για τέτοια μικρο ζητήματα όπως κακώς τα έχουμε εκτιμήσει, δεν διακόπτουμε κανένα ματς και δεν εκκενώνουμε κανένα γήπεδο.Και την επόμενη φορά ο ένας θα γίνουν 10 και πάει λέγοντας. Γιατί άλλο η καζούρα και ο χαβαλές και άλλο τέτοιες ύβρειες για τα Θεία, για ιερά πρόσωπα ,ακόμα και νεκρούς. Ίσως αν γίνει η αρχή και διακόψουν πχ 3-4 ματς να κάτσουν κότες οι ταλιμπάν όπως κάνουν στην Ευρώπη που δεν έχει χάιδεμα και ΑΣΕΑΔ.... Οι αθλητές έχουν απόλυτο δίκαιο να αισθάνονται σαν ταύροι σε υαλοπωλείο και πρέπει να μπούμε στην θέση τους όπως έχουμε ίσως έρθει και εμείς σε άλλες άσχετες περιπτώσεις.

Σαφώς όμως και από την άλλη πλευρά οι ίδιοι οι αθλητές πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και δεν είναι δυνατόν να αντιδρούν με τέτοιο τρόπο θα πει κανείς και να ορμάνε στις εξέδρες ή στον κάθε ανεγκέφαλο. Και εδώ μεγάλο ζήτημα γιατί όλα έχουν και τα όρια τους. Και τα προσωπικά όρια του καθενός δεν τα γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιοι πολλές φορές. Συνεπώς είναι ένα μεγάλο και επίκαιρο ζήτημα η συμπεριφορά του Σχορτσιανίτη. Αρχικά λάθος η αντίδραση του και ας μην χειροδίκησε τελικά και κακό παράδειγμα. Από την άλλη όμως έχει το άλλοθι και την επιείκεια ότι δεν μπορεί ο καθένας να βρίζει αισχρά τον κάθε αθλητή. Αν μάλιστα σκεφτούμε τι γίνεται στην Ελλάδα ας το ξεχάσουμε καλύτερα....Βέβαια αν στην Ελλάδα με τις ορδές των βαρβάρων είχαμε τέτοιο γεγονός το πιθανότερο είναι ότι θα ήταν νεκρός ο αθλητής και ακόμα θα σκοτώνονταν οι ταλιμπάν με τα ΜΑΤ....

Keywords
Τυχαία Θέματα