Ίκαρος - Καβάλα 76-73

Με δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο κλειστό της Καλλιθέας ο Ίκαρος που επικράτησε δύσκολα της Καβάλας με 76-73 και έκανε ακόμη ένα βήμα προς τα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, ωστόσο το σουτ του Μίτροβιτς δεν βρήκε στόχο στην εκπνοή. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Βρκιτς και Φαγιέ με 17 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι με τον Άρμπετ να αναλαμβάνει το… σκοράρισμα και να βρίσκει τον δρόμο προς το… πλεκτό. Οι παίκτες του Άγγελου Κορωνιού κατάφεραν να παίξουν πολύ καλή άμυνα

απέναντι στους γηπεδούχους και να πάρουν το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 16-15.

Στη συνέχεια ο Ίκαρος αντέδρασε και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, το οποίος ήταν εξ αρχής ντέρμπι. Οι παίκτες της ομάδας της Καλλιθέας βελτίωσαν την εικόνα τους στην επίθεση ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να πάρει ένα προβάδισμα ενάντια του αντιπάλου του μ το πρώτο μισό του αγώνα να ολοκληρώνεται με το σκορ ισόπαλο με 34-34.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη κατάφεραν να βρουν ρυθμό και να ξεκινήσουν τη δική τους αντεπίθεση. Οι Βρκιτς και Φαγιέ, κατάφεραν να πάρουν την ομάδα τους στις πλάτες τους και να την οδηγήσουν επιθετικά, ενώ και στον αμυντικό τομέα, οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν εξαιρετικοί.

Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Ίκαρο να προηγείται με 60-53, ενώ στην τελευταία περίοδο, όσο και αν προσπάθησε η Καβάλα να ξαναμπεί στο παιχνίδι δεν τα κατάφερε. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλή άμυνα και κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι το τέλος παίρνοντας τη νίκη και τους δύο βαθμούς με 76-73.

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 34-34, 60-53, 76-73.
ΙΚΑΡΟΣ (Καλαφατάκης): Στραντ 10 (2), ΜακΝάιτ, Κυρίτσης 4, Βρκιτς 17 (3), Φαγιέ 16 (3), Γκίμπσον 8, Γιαννακίδης, Αγαδάκος 11, Σίμτσακ 10.
ΚΑΒΑΛΑ (Κορωνιός): Πάνος, Άρμπετ 9 (1), Καλαμπάκας 2, Μανολόπουλος 4, Στεφανίδης 12 (2), Βελισσαρίου, Μίτροβιτς 17 (1), Ταϊρού 6, Κόλεμαν 16, Ατσάρα 7 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα