Η πτήση της κούπας!

Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε την Κυριακή (9/2) άλλον έναν τίτλο στην πλουσιότατη συλλογή του, με το 15ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας του και το Basketblog.gr σας μεταφέρει όλο το παρασκήνιο από τον τελικό. Για τους «πράσινους» η νίκη-τίτλος επί του Αρη στο Ηράκλειο ήταν «άλλη μια μέρα στη

δουλειά» και κατά πολλούς εύκολη δουλειά εξαιτίας της διαφοράς δυναμικότητας, αλλά δεν παύει να είναι τίτλος.

«Γι’ αυτό δουλεύουμε καθημερινά» έλεγε ο Κάρι μετά από τον τελικό και υπερθεμάτιζε ο Πεδουλάκης. Πώς όμως αντιμετώπισαν οι νταμπλούχοι την κατάκτηση της κούπας; Το Basketblog.gr έζησε από κοντά όσα έγιναν στο Ηράκλειο, ενώ ήταν και στο αεροπλάνο που μετέφερε το πρωί της Δευτέρας (10/2) την αποστολή στην Αθήνα.

Λίγες στιγμές μετά από το τέλος του τελικού, τα πανηγύρια έδιναν κι έπαιρναν στα αποδυτήρια, με τον Λάσμε και τον Ματσιούλις να δίνουν το έναυσμα για τα καθιερωμένα μπουγέλα, με το τρόπαιο να αποτελεί το αντικείμενο του πόθου όλων. Να το αγγίξουν, να το αγκαλιάσουν… Παππάς και Γιάνκοβιτς το ήθελαν για λίγες στιγμές ώστε να φωτογραφηθούν μόνοι μαζί του, καθώς πρόκειται για το πρώτο συλλογικό τρόπαιο της καριέρας τους, όντες λίγους μήνες στον «οργανισμό» του Παναθηναϊκού.

Πάντως, αν παρακολουθούσε κανείς για πρώτη φορά τον Διαμαντίδη σε πανηγύρια τίτλου θα νόμιζε πως ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας του, αφού χαμογελούσε πλατιά, περνώντας το μήνυμα πως κάθε άλλο παρά έχει κορεστεί από την… άρση τροπαίων.

Ησυχο, οικογενειακό βράδυ

Φεύγοντας από τα «Δύο Αοράκια», η αποστολή επέστρεψε στο ξενοδοχείο «Galaxy» που είναι στο κέντρο του Ηρακλείου. Εκεί τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο περίμεναν κάποιοι οπαδοί που τους αποθέωσαν, αλλά κυρίως τους περίμεναν τα δικά τους πρόσωπα. Οι «πράσινοι» δεν ξενύχτησαν πανηγυρίζοντας, ούτε πήγαν σε κάποιο νυχτερινό κέντρο για να γλεντήσουν. Ο Πεδουλάκης έδωσε άδεια να μείνουν όρθιοι έως τις δύο μετά τα μεσάνυχτα και μετά… ύπνος. Η πλειοψηφία πέρασε την ώρα της στο λόμπι του ξενοδοχείου, περνώντας χαλαρές στιγμές με τους δικούς τους ανθρώπους, με τον Ματσιούλις να ακούει το «Happy Birthday», καθώς είχε γενέθλια (10/2).

Χαλαρή πτήση

Η αποστολή ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Αθήνα με μεσημεριανή πτήση από το Ηράκλειο (12:20). Γύρω στις 11:10 οι κυπελλούχοι αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» με τις οικογένειές τους να περιμένουν στα γκισέ για «τσεκ ιν». Η κούπα ήταν ασφαλώς στο κέντρο της προσοχής και δόθηκε εντολή να… φυλαχθεί από τους «μικρούς». Χαραλαμπόπουλος και Διαμαντάκος δεν την άφησαν από τα μάτια τους έως ότου η ομάδα μπει στο αεροπλάνο, όπως και το βραβείο του MVP που κέρδισε ο Κάρι.

Το τρόπαιο άλλαξε χέρια μόνο κάποια στιγμή που στο χώρο βρέθηκαν καμιά 15αριά οπαδοί, που ήθελαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Ρόλο φωτογράφου ανέλαβε ο Παππάς! Κεντρικό πρόσωπο πάντως για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου δεν ήταν άλλο από τον Διαμαντίδη, ο οποίος κοντοστάθηκε για πολλές φωτογραφίες. Ανάμεσα σε αυτές ήταν με δύο συνοδούς εδάφους. Η μία μάλιστα ήταν ντροπαλή και ντρεπόταν να σταθεί για την πόζα. Η έτερη κοπέλα την προέτρεπε να ποζάρει και η… ντροπαλή γύρισε προς τον Διαμαντίδη και του είπε «δεν ντρέπεστε που βγάζετε φωτογραφίες με αγνώστους;», με τον «πράσινο» αρχηγό να απαντά αφοπλιστικά «τι να κάνω;»…

Μπαίνοντας στο αεροπλάνο το πρόβλημα ήταν «που να μπει η κούπα». Οι θήκες για τις αποσκευές πάνω από τις θέσεις ήταν γεμάτες και τελικά ο… γόρδιος δεσμός λύθηκε από τον υπεύθυνο ασφαλείας της ΚΑΕ, Μιχάλη Γεωργαντή, ο οποίος ανέλαβε να περάσει την πτήση αγκαλιά με το τρόπαιο, εναλλάξ με τον φροντιστή Πάρη Δερμάνη!

Η πτήση ήταν σύντομη, χαλαρή, αλλά θορυβώδης εξαιτίας του… Μπατίστ τζούνιορ! Ο «Μάικι» δεν σταμάτησε να φωνάζει κατά τη διάρκεια της πτήσης, κάνοντας παρέα με τον υιό Φώτση, με τους δύο μικρούς να είναι υπό την επιτήρηση της συζύγου του Αντώνη Φώτση, με την Σάρα Μπατίστ να κάθεται παραδίπλα. Παρότι ο γιος του Μπατίστ είχε το παιχνίδι του, εντούτοις έκανε κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του.

Κωδικός Μάλαγα

Μετά από 40 λεπτά στον αέρα, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος», με τους «πράσινους» πάντως να μην έχουν περιθώριο για οποιαδήποτε ξεκούραση… Λίγες ώρες μετά από το αεροδρόμιο, το ραντεβού ήταν για το ΟΑΚΑ το απόγευμα για προπόνηση. Η Μάλαγα δεν μπορεί να περιμένει, καθώς την Πέμπτη (13/2) ο Παναθηναϊκός δίνει πολύ κρίσιμο ματς για το Top-16 και η αγωνία του τεχνικού επιτελείου είναι για τη συμμετοχή του «λαβωμένου» Γκιστ…

Keywords
Τυχαία Θέματα