Πεδουλάκης: «Αλλάξαμε το ρυθμό μέσω της άμυνας»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν ικανοποιημένος από την κατάκτηση του κυπέλλου κόντρα στον Αρη, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να εξηγεί πως η ομάδα του άλλαξε τα δεδομένα στο δεύτερο μέρος.

Ο Πεδουλάκης στάθηκε στην ηρεμία που είχε η ομάδα του στο δεύτερο μέρος, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στον Χαραλαμπόπουλο για την παρθενική του παρουσία σε τελικό, ενώ αντέδρασε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων από τη Θεσσαλονίκη

οι οποίες αφορούσαν τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού.

Αναλυτικά τι είπε ο Πεδουλάκης:

Για τον τελικό και το τρόπαιο: «Είμαστε ευχαριστημένοι που κατακτήσαμε τον πρώτο χρονικά τίτλο της σεζόν. Γι’ ατό δουλεύουν οι ομάδες, για να φτάνουν σε τίτλους. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε χαμηλό δείκτη αυτοσυγκέντρωσης ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Ηταν δικαιολογημένο καθώς ήταν το τέταρτο ματς σε εννέα μέρες. Είχαμε προβληματισμό να μην είχαμε άλλη απώλεια πέραν του Τζέιμς Γκιστ. Στο δεύτερο ημίχρονο εξηγήσαμε στα παιδιά πως έπρεπε να κόψουμε τις γωνιαίες πάσες του Αρη. Επρεπε να αποκτήσουμε ξανά ηρεμία απέναντι στους παίκτες του Αρη. Τα καλάθια που έβαλαν σε καταστάσεις ένας με έναν τόνωσαν την αυτοπεποίθηση των παικτών του. Μετά τους βάλαμε να κάνουν πράγματα που δεν τους άρεσαν. Στην επίθεση με άξονα τον Δημήτρη και με Κάρι, Φώτση να βάζουν τα σουτ αποκτήσαμε ρυθμό. Μέσα από την άμυνα βρήκαμε ρυθμό, καλύτερη ποιότητα και βάθος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σχετικά εύκολο για μας. Συγχαρητήρια στον Αρη για την προσπάθειά του. Σημαντικός κίνδυνος γι’ αυτούς τους νεαρούς παίκτες του να κρατήσουν το κεφάλι χαμηλά, γιατι το σταρ σίστεμ είναι αδηφάγο».

Για το που αφιερώνει την κούπα: «Αυτό το κύπελλο είναι αφιερωμένο στον κόσμο μας και σε ένα παιδί που χτυπήθηκε. Εμεις αγωνιζόμαστε για τη νίκη, αυτός για τη ζωή του».

Στη συνέχεια έγιναν ερωτήσεις για τις συνθήκες διεξαγωγής του τελικού: «Είπα ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια. Αν είναι καλή ή κακή θα το κρίνουμε. Το μοντέλο που υπήρχε μέχρι τώρα ήταν προβληματικό. Είπα ότι στη νέα προσπάθεια είναι καλό να είμαστε επιεικείς. Το ερώτημα έγινε για να είναι εκμαιευτική η απάντηση. Είπα ότι στο Ηράκλειο υπήρχε θέμα επειδή είχε περισσότερο κόσμο ο Παναθηναϊκός. Αν ο τελικός γινόταν στις Σέρρες θα είχε παραπάνω κόσμο ο Αρης. Οποιαδήποτε μορφή βίας είναι καταδικαστέα από οπουδήποτε. Εμένα μου βρίζανε τη μητέρα μου που είχε πεθάνει μια μέρα νωρίτερα κάποτε. Ολοι έχουμε ρίξει νερό στο κρασί μας. Είπα ότι είναι καλό να είμαστε θετικοί. Είχαμε πρόβλημα να δώσουμε προσκλήσεις ακόμα και σε δικά μας πρόσωπα. Είναι πολύ νωρίς. Είναι η πρώτη φορά για να το κρίνουμε. Το είπα κι χθες. Δεν είναι πρόβλημα του μπάσκετ».

Για τον Χαραλαμπόπουλο και τα νέα παιδιά: «Η παρουσία του Χαραλαμπόπουλου ήταν πολύ καλή για ένα παιδί 18 χρονών. Είναι η πρώτη τους χρονιά σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ο Χαραλαμπόπουλος είναι 18 ετών αλλά αντέδρασε ώριμα και βλέπει τα λάθη του. Αυτή τη χρονική στιγμή υπάρχουν παίκτες για να στηριχθεί ο Αρης. Σημαντικό γι αυτά τα παιδιά να δουλεύουν. Άλλο να είσαι φέρελπις, παίκτης και leader.

Κάρι: «Ολη η ομάδα MVP»

Από την πλευρά του, ο Ραμέλ Κάρι με τον τίτλο του MVP στο χέρι απένειμε στη συνέντευξη Τύπου τον τίτλο σε… όλη την ομάδα: «Ηταν ένα καλό ματς για μας. Είναι πάντα ωραίο και σημαντικό να νικάς όταν δουλεύεις σκληρά κάθε μέρα στο γήπεδο. Θα μπορούσε ο τίτλος να πάει στον καθένα. Απλώς μπήκαν τα δικά μου σουτ και πήρα τον τίτλο».

Και πρόσθεσε: «Η άμυνα άλλαξε το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος πως ο Αρης είχε αυτοπεποίθηση και ήταν σημαντικό να αλλάξουμε το ρυθμό του αγώνα και το πετύχαμε μέσω της άμυνάς μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα