Η επόμενη μέρα του Νότου...

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος στο συναρπαστικό πρωτάθλημα του Νοτίου ομίλου της Β΄Εθνικής με τα φαβορί να ορθώνουν το ανάστημα τους, και με την πρώτη θέση να φαντάζει...πολυθρόνα για τρεις!

Ο Ιωνικός Νίκαιας μετά τα δυο πολύ μεγάλα διπλά στα Βόρεια με Πανερυθραϊκό και Μαρούσι δεν είχε πολλά να σκεφτεί αντιμετωπίζοντας τη Νήαρ Ήστ, της οποίας επιβλήθηκε εύκολα στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό του «Πλάτωνα» και πήρε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Εθνικός μετά την ηχηρή «σφαλιάρα» στα «Δυο Αοράκια» από το Ηράκλειο,

κατάφερε να κερδίσει το μαχητικό Περιστέρι στο Κερατσίνι, σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, ειδικά από πλευράς φιλοξενούμενων, με τις τεχνικές ποινές να έχουν την τιμητική τους.

Ο Αετός από την πλευρά του δεν λέει να τα παρατήσει!!!Με μια καταπληκτική παράσταση στο 4ο δεκάλεπτο πέρασε και από την έδρα της Ένωσης Ιλίου, αναγκάζοντας την να αλλάξει και τρίτο προπονητή μέσα σε ένα γύρο, με τον Δημήτρη Κουστένη να διαδέχεται τον Δημήτρη Μισιακό. O Βαγγέλης Γκέρος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση για τους γηπεδούχους...οι οποίοι βλέπουν τα περιθώρια να στενεύουν!!!

Στο «Δαϊς» ο Δούκας συνεχίζει να είναι αλλοπρόσαλλος, αλλά απέναντι στο Ηράκλειο κατάφερε να αποφύγει το στραπάτσο, καθώς παραλίγο η ομάδα του Βασίλη Ράλλη να γυρίσει εκ νέου από το -18...υπολογίζοντας ωστόσο χωρίς τον Ηλία Τομαρά ο οποίος με ένα φαρμακερό τρίποντο έστειλε την ομάδα του στην 4η θέση ισόβαθμη με τους Κρητικούς.

Εκεί (στην 4η θέση) βρίσκεται και ο Πανερυθραϊκός, ο οποίος σε μια γιορτή του μπάσκετ των Βορείων προαστίων, επικράτησε δύσκολα στο «Στ.Καλαϊτζής» του Αμαρουσίου έχοντας για μια ακόμη φορά σε φόρμα τους Σολωμό και Γιαπκιάδη. Για το Μαρούσι αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα, αν και το πρόσωπο της ομάδας του Βαγγέλη Μάγειρα είναι σαφώς βελτιωμένο.

Σαρωτικός εμφανίστηκε ο Αμύντας στο κλειστό του Υμηττού απέναντι στον αδύναμο Ιωνικό ΝΦ, με την ομάδα του Αλέξη Ζαβού να φτάνει στις δυο διαδοχικές νίκες και να ανεβαίνει βαθμολογικά.

Βαθμολογικά ανέβηκε και ο Χολαργός, ο οποίος σε ένα παιχνίδι με ένταση επικράτησε στο κλειστό του Εσπέρου του Πόλις, με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει την ευκαιρία στο εξ΄αναβολής παιχνίδι με τον Ιωνικό ΝΦ στην «ουδέτερη» έδρα της να πάρει την πρώτη της νίκη στον πρώτο γύρο και να μην τον ολοκληρώσει με το αρνητικό 0/13.

Μιλώντας για τον υποβιβασμό, παρατηρώντας την βαθμολογία αλλά και την δυναμική των ομάδων θα πρέπει να θεωρήσουμε Πόλις και Ιωνικό ΝΦ ομάδες Γ' Εθνικής (εκτός αν στον δεύτερο γύρο κάνουν πορεία πρωταθλητισμού), ενώ άσχημα είναι τα μαντάτα και για Νήαρ Ήστ και Ένωση Ιλίου!!!

Η δήλωση της αγωνιστικής ωστόσο ανήκει στον κατά την γνώμη μας κορυφαίο τεχνικό της κατηγορίας, Κώστα Σορώτο, ο οποίος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook «Σήμερα τελείωσε ο πρώτος γύρος και μετά από ταλαιπωρίες τα τελευταία 2-3 χρονιά μπορώ να πω ότι : "κι όμως είμαι ακόμα εδώ"»

Keywords
Τυχαία Θέματα