«Γκάλης, ο τελευταίος μεγάλος Ελληνας ήρωας»

Μεγάλο αφιέρωμα στο Νίκο Γκάλη φιλοξενεί η καταλανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo», η οποία τον συγκαταλέγει στις 100 πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού!

Το αφιέρωμα τιτλοφορείται «Νίκος Γκάλης, ο τελευταίος μεγάλος Ελληνας ήρωας» και μέσα υπογραμμίζεται πως «ήταν ο άνθρωπος που έβαλε στο χάρτη το ελληνικό μπάσκετ και γιγαντώθηκε στον Αρη και την Εθνική ομάδα».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Γκάλης «ούτε Έλληνας είναι ούτε λεγόταν Νίκος Γκάλης. Οι γονείς του, Γιώργος και Στέλλα Γεωργαλής,

δεν βρήκαν ευκαιρίες στην πατρίδα τους, το νησί της Ρόδου και εγκαταστάθηκαν σε μια πόλη του Νιου Τζέρσεϊ, όπου γεννήθηκε ο Νικ Γεωργαλής στις 23 Ιουλίου του 1957» και από εκεί και πέρα υπάρχουν εκτενείς αναφορές στα πεπραγμένα του…

Αναλυτικά: «Η ιστορία είναι γνωστή. 103-101 για την Ελλάδα με 40 πόντους του Νίκου Γκάλη. Ολόκληρη η χώρα τρελάθηκε με αυτόν τον μικρό Θεό που ερχόταν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού Έπειτα από περίπου δύο χρόνια, σχεδόν επανέλαβε τον άθλο στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ, εκεί όπου η διοργανώτρια Γιουγκοσλαβία τον σταμάτησε στον τελικό» και καταλήγει πως «ο καλύτερος μπασκετμπολίστας που είχε ποτέ η Ελλάδα, ο μετανάστης ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του για να γίνει... αιώνιος».

Keywords
Τυχαία Θέματα