Μπαρτζώκας: «Είμαστε οι δις πρωταθλητές Ευρώπης»

Ο Ολυμπιακός καλείται να αφήσει πίσω του τις ήττες με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό και να πάει στην Ισπανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει αύριο (24/01, 21:30) τη Λαμποράλ Κούτσα και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του, καθώς όπως τόνισε ξέρει να αντιδράει, ενώ δεν ξεχνάει πως ο Ολυμπιακός είναι δις πρωταθλητής

Ευρώπης.

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός, κατά την αναχώρηση της ομάδας του Πειραιά για την Ισπανία, αναφέρθηκε στους Πέτγουεϊ και Κόλινς: «Ο Πέτγουεϊ επιστρέφει μετά από τρεις προπονήσεις. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο, αλλά ακόμη πιο ευχάριστο θα είναι αν γυρίσουμε νικητές από τη Βιτόρια. Είναι σημαντικό ότι και ο Κόλινς έχει πλέον αρκετές προπονήσεις με την ομάδα και έχει μπει στον τρόπο παιχνιδιού μας. Αυτά μας κάνουν αισιόδοξους, γιατί το παιχνίδι είναι δύσκολο, όπως και η συνέχεια άλλωστε».

Για τις συνεχείς ήττες που έχει η ομάδα του και αν μπορεί να αλλάξει το κλίμα είπε: «Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το παρελθόν, έχουμε κερδίσει τη Φενέρ και τον Πανιώνιο. Καλό θα είναι να μην πηγαίνουμε επιλεκτικά στο παρελθόν. Οι δύσκολες στιγμές είναι μέρος του αθλητισμού. Έχουμε τραυματισμούς, είχαμε αποτυχημένα αποτελέσματα αλλά πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά. Είμαι αισιόδοξος, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα, το υλικό και το χαρακτήρα της. Αυτή η ομάδα έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι ξέρει να αντιδρά. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε οι δις πρωταθλητές Ευρώπης».

Όσο για το τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός στο ματς με τη Λαμποράλ Κούτσα, είπε: «Πρέπει να μπούμε σε έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σκέψης. Η αντίπαλος είναι μια ομάδα που παίζει σε υψηλό τέμπο. Πρέπει να τρέξουμε πολύ ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτού του είδους το παιχνίδι και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρουμε».

Από την πλευρά του ο Μπρεντ Πέτγουεϊ τόνισε: «Είναι υπέροχο που επιστρέφω. Νιώθω πολύ καλύτερα. Είμαι ευτυχισμένος που μπορώ να βοηθήσω και πάλι την ομάδα μου», τόνισε ο φόργουορντ των «ερυθρόλευκων».

Όσο για το τι χρειάζεται να αλλάξει ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, ο Αμερικανός δήλωσε: «Πρέπει να αλλάξουμε την άμυνά μας και να γίνουμε πιο επιθετικοί με περισσότερη εμπιστοσύνη στις επιθετικές μας ικανότητες. Αυτό είναι που μας στοίχισε στα τελευταία παιχνίδια. Η εμπιστοσύνη που δεν είχαμε στην επίθεση. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να μπορέσω να δώσω την ενέργεια που χρειάζεται η ομάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα