Φόρεσε το ευρωπαϊκό του κοστούμι…

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του τις δύο διαδοχικές ήττες από τον Παναθηναϊκό και τον ΚΑΟΔ και συνέχισε το σερί του στην Ευρωλίγκα (11/11 φέτος), καθώς επιβλήθηκε στην πρώτη αγωνιστική του Top-16 της Φένερμπαχτσε / Ούλκερ με 95-82 και ξεκίνησε με το δεξί το 2014. Πρωταγωνιστές; Οι ίδιοι που «καθάριζαν» για τους Πρωταθλητές Ευρώπης τα τελευταία παιχνίδια της πρώτης φάσης των ομίλων: Βασίλης Σπανούλης (28π.) και Στράτος Περπέρογλου (21π.), δύο πρώην παίκτες

του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό δηλαδή!

Το ΣΕΦ ήταν γεμάτο, καθώς λίγο πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε «sold out», όπως ενημέρωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο κόσμος υποδέχτηκε με αποδοκιμασίες τον Ομπράντοβιτς, ενώ στη συνέχεια είδαν έναν καταπληκτικό αγώνα με θέαμα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά με τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν μεγάλα σουτ στο τέλος και να παίρνουν τη νίκη. Ο Λίνας Κλέιζα έμεινε χαμηλά, ουσιαστικά δεν… ακούμπησε και αυτός που κράτησε ζωντανή τη «Φενέρ» μέχρι ένα σημείο ήταν ο Πρέλτζιτς (17π.).

Όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πόσο έλειψε στον Ολυμπιακό στον αγώνα με αντίπαλο τον ΚΑΟΔ στη Δράμα στον προηγούμενο αγώνα των Πρωταθλητών Ευρώπης. Ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Φενέρμπαχτσε στα πρώτα λεπτά με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το προβάδισμα με 12-4 και τον Ομπράντοβιτς να καλεί τάιμ άουτ για να βάλει τις φωνές στους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός στον επιθετικό τομέα με τη διαφορά να πηγαίνει στους 10 πόντους (27-17) και στους 13 (37-24) λίγο αργότερα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 27-17, ενώ όταν ο Σπανούλης σταμάτησε να σκοράρει, ανέλαβε ο Γιώργος Πρίντεζης. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 47-40 για τον Ολυμπιακό με τον «Kill Bill» να έχει 16 πόντους και τον «Πριντ» να τον ακολουθεί με 12.

Ο Ολυμπιακός περίμενε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου την αντίδραση των φιλοξενουμένων που ήρθε με τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πιέζουν και μειώνουν σιγά – σιγά τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν λύσεις στην επίθεση με τον Σπανούλη και τον Περπέρογλου, με τον δεύτερο να παίρνει και το τέταρτο φάουλ του Λούκα Ζόριτς και να δίνει… ανάσες. Η «Φενέρ» μείωσε ακόμα και στους δύο πόντους (58-56), αλλά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 62-56. Ο Σπανούλης έπρεπε να ξεκουραστεί στην έναρξη της τελευταίας περιόδου και ο Περπέρογλου πήρε τις επιθέσεις πάνω του κρατώντας τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού. Ο Λοτζέσκι πρόσφερε και αυτός με τη σειρά του λύσεις, ενώ οι Σπανούλης και Περπέρογλου ήταν αυτοί που έβαλαν την… υπογραφή τους στο τέλος σημειώνοντας διαδοχικά τρίποντα για την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα με σημαντικλή διαφορά (95-82), που πάντα είναι χρήσιμη στο Top-16.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 47-40, 62-56, 95-82


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 4, Σπανούλης 28 (4/8 τρ., 9 ασ., 5 ριμπ.), Περπέρογλου 21 (3), Σλούκας 2, Σίμονς 5, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Αγραβάνης, Μάντζαρης 9 (3), Λοτζέσκι 14 (2).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / ΟΥΛΚΕΡ (Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 4, Ονάν, Μπιέλιτσα 11 (1), Μαχμούτογλου 6 (2), Κλέιζα 7 (1), Βίντμαρ 8, Ζόριτς 13, Σοπάχι, Μπογκντάνοβιτς 16, Πρέλτζιτς 17 (3).

Keywords
Τυχαία Θέματα