Α2: Ποδαρικό με ματσάρες

Με τον καλύτερο τρόπο μπαίνει το 2014 για τους φίλους της Α2 κατηγορίας, καθώς το πρόγραμμα της αυριανής (Σάββατο 4/1) 10ης αγωνιστικής περιλαμβάνει ματσάρες για όλα τα γούστα και για όλες τις βαθμολογικές θέσεις. Το νέο έτος μας κάνει ποδαρικό με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια, υψίστης βαθμολογικής σημασίας, με αυτά του Λαγκαδά και της Αγίας Παρασκευής να ξεχωρίζουν. Από τα ενδιαφέροντα της πρώτης αγωνιστικής του νέου έτους, το ντεμπούτο των Γαλιώτου (Ερμής Λαγκαδά) και Νικολαίδη (Αγία Παρασκευή). Αναλυτικά:

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΨΥΧΙΚΟ:

Το πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ψυχικό έχει πολύ δύσκολο έργο. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα δοκιμάζεται στον Λαγκαδά, κόντρα στον αναγεννημένο Ερμή, ο οποίος έχει πλέον στο πάγκο του τον Στάθη Καμαράκη και προέρχεται από μια ευρεία νίκη επί της Αγίας Παρασκευής (76-43). Στο κατάμεστο κλειστό του Λαγκαδά, οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν να κάνουν την μεγάλη έκπληξη, αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν πλήρης, καθώς εκτός απροόπτου θα ντεμπουτάρει και ο Σίμος Ιωακειμίδης που αποθεραπεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του. Πλήρες θα αγωνιστεί και το Ψυχικό (ο Σκουλούδης τέθηκε από χθες στη διάθεση του προπονητή του), το οποίο δεν θέλει επ' ουδενί να ξεκινήσει τη σεζόν με στραβοπάτημα, γι' αυτό και θα προσπαθήσει να... καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι, πράγμα όμως αρκετά δύσκολο.

ΑΕΚ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: Για ακόμη μια φορά η έδρα στην οποία θα αγωνιστεί η ΑΕΚ πέρασε από... χίλια κύματα. Τελικώς οριστικοποιήθηκε η χρήση για ακόμη μια φορά του κλειστού της Καισαριανής, καθώς για γραφειοκρατικούς λόγους δεν δόθηκε άδεια για τη Ζωφριά. Το γήπεδο της Νήαρ Ηστ πάντως είναι ιδιαίτερα φιλόξενο φέτος για τους Ενωσίτες, καθώς στις τρεις φορές που έχουν αγωνιστεί εκεί φέτος, μετράνε ισάριθμες νίκες (Παγκράτι, Αρκαδικό και Λαύριο). Η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου θέλει να κλείσει τη παρένθεση της πρώτης της ήττας στο πρωτάθλημα (τη προηγούμενη αγωνιστική από τον Κόροιβο) και να κάνει ποδαρικό με το... δεξί στο 2014. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα και καλούνται να δείξουν σοβαρότητα απέναντι στην ομάδα του Ζωγράφου, η οποία μπορεί να μην έχει τη περσινή της δυναμική, όμως παραμένει πάντα υπολογίσιμη και επικίνδυνη.

ΟΦΗ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Σπουδαίο παιχνίδι στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Κόροιβο. Αμφότεροι οι αντίπαλοι βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία τον τελευταίο καιρό, όμως το ποιός επηρεάστηκε περισσότερο από τη διακοπή του πρωταθλήματος θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Οι Κρητικοί ποντάρουν στη στήριξη των φίλων τους και με όπλο την απουσία άγχους θα προσπαθήσουν να κάνουν τη... ζημιά, γνωρίζοντας ότι είναι το αουτσάιντερ. Ενισχυμένος με τον Γιώργο Γαλιώτο ο Κόροιβος καλείται να πάρει το "διπλό" ώστε να διατηρηθεί στο κυνήγι των δύο πρώτων θέσεων.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ματσάρα στο κλειστό του Κοντόπευκου, με την Αγία Παρασκευή να παίζει ίσως το... τελευταίο της χαρτί κόντρα στον Αρκαδικό. Με τη προσθήκη του πολύπειρου Πρόδρομου Νικολαίδη, οι "μελανόλευκοι" δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο για νέα ήττα, καθώς βρίσκονται ήδη στον πυθμένα της βαθμολογίας και ψάχνουν απεγνωσμένα για.. οξυγόνο. Ο Αρκαδικός έχει σαφώς λιγότερο άγχος, μιας και είναι σε καλύτερη βαθμολογική θέση, όμως σίγουρα θα χτυπήσει με όλες τις δυνάμεις του το ματς προκειμένου να κάνει ένα σημαντικότατο βήμα για την κατάκτηση της σωτηρίας.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Ο Φίλιππος παραμένει σταθερά στο κυνήγι των δύο πρωτοπόρων (ΑΕΚ και Ψυχικού) και υποδεχόμενος στη Βέροια τον Ηρακλή θα επιδιώξει να πετύχει την 7η νίκη του, ευχόμενος παράλληλα κάποιο... στραβοπάτημα στη κορυφή. Αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Κασαμπαλή (ενοχλήσεις στη μέση). Ο Ηρακλής θα παραταχθεί πλήρης με στόχο να σπάσει τη κακοδαιμονία που έχει όταν αγωνίζεται μακριά από το Ιβανώφειο. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη είναι το μέγα ζητούμενο για τον "Γηραιό" ο οποίος όμως θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό καθώς η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη κόντρα σε μια πιο "γεμάτη" ομάδα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΛΑΥΡΙΟ: Το 2013 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για το Παγκράτι ("διπλό" στις Σέρρες) και αύριο στο Μετς φιλοδοξεί να μπει με νίκη και στη νέα χρονιά. Κόντρα στο δυνατό Λαύριο με τις άκρως ποιοτικές μονάδες, οι "ροσονερι" θα προσπαθήσουν να δώσουν αξία στην επιτυχία της προηγούμενης αγωνιστικής και να κάνουν αποφασιστικής σημασίας βήμα για τη κατάκτηση της παραμονής. Δυστυχώς για αυτούς θα παίξουν μπροστά σε άδειες κερκίδες, μιας και θα εκτίσουν τη ποινή της μίας αγωνιστικής που τους είχε επιβληθεί. Το Λαύριο ενισχυμένο με τους Κακιούζη και Τσίρο που αποθεραπεύτηκαν από τους τραυματισμούς τους, "καίγεται" και αυτό για τη νίκη. Οι "κυανοκίτρινοι" ισοβαθμούν με τους "ροσονέρι" και σε περίπτωση ήττας θα χάσουν πολύτιμο έδαφος στη μάχη για την εξασφάλιση της σωτηρίας.

ΚΑΒΑΛΑ - ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ: Στη Καβάλα συμπληρώνεται το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής με τη συνάντηση της ομώνυμης ομάδας με τους Ικάρους Σερρών. Ένα Βορειοελλαδίτικο ντέρμπι με ξεκάθαρο φαβορί όμως, μιας και οι γηπεδούχοι προέρχονται από ένα σερί πέντε νικών και δείχνουν να πατάνε πλέον γερά στα πόδια τους, υπό τη καθοδήγηση του Γιάννη Τζήμα. Οι Σερραίοι είναι στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού και ήδη βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση. Η αποστολή τους κόντρα στους άκρως ποιοτικούς "αργοναύτες" είναι εξαιρετικά δύσκολη και το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι μια καλή εμφάνιση.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από την αναμέτρηση του Ηρακλείου που θα αρχίσει στις 2.30 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα