ΠΑΟ: Δεν πανηγυρίζεις ακριβώς..

Περίπατο λοιπόν ο Παναθηναϊκός με το Μιλάνο σε ένα πονηρό ματς αλλά είσαι ΠΑΟ και ρωτώ εγώ. Πανηγυρίζεις; Εγώ όχι πάντως. Βέβαια αν ημουν Παναθηναϊκός είχα ένα λόγο να πανηγυριζω και αυτός είναι ότι στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν 15000 φίλοι του πρωταθλητή. ΤΕΡΑΣΤΙΟ νούμερο καθώς το

Μιλάνο είναι μοδάτο όνομα και πράμα (χορηγός Αρμάνι) αλλά μπασκετικά όχι πλέον. Αυτό είναι το κέρδος του Παναθηναϊκού και ότι έχει ηρεμία πλέον αφού προκρίθηκε στο κύπελλο και ξεκίνησε με το δεξί στην 2η φάση της ευρωλίγκα.

Βεβαίως ο Παναθηναϊκός πέρασε με άνεση το άγχος της πρεμιέρας στον όμιλο φωτιά με μια μέτρια αλλά πονηρή ομάδα που έχει ....σουτάκηδες αλλά όχι πλέι μέικερ καθαρό και σέντερ και γι αυτό την θεωρώ κακοστημένη γενικά. Και άλλωστε όταν βλέπεις μια ομάδα να έχει 13-3 ριμπάουντς δεν αρκεί μόνο ο ένας καλός, σημαίνει ότι και ο άλλος δεν κάνει τίποτα στο κομμάτι αυτό(λέγε με Μιλάνο). Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα και αυτό είναι σημαντικό αλλά δεν μ άρεσε ότι κέρδισε σαν περσινός ακριβώς Παναθηναϊκός. Δηλαδή με μπάσκετ ...ξυλίκι ή καλύτερα άμυνα του θανατά και στην επίθεση να πάμε στους 70π. Αυτό είναι παγίδα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει να βάζει και μπροστά και να προσθέσει πινελιές σε σχέση με πέρσι στο παιχνίδι του ειδάλλως μπορεί να πάθει τα περσινά. Δηλαδή να πηγαίνει τα ματς στο δικό του στιλ και να τα χάνει στους 65π. Γι αυτό και το βράδυ είναι θετικό για τον ΠΑΟ αλλά δεν με εντυπωσίασε και δεν είδα βελτίωση εκεί που πρέπει, δηλαδή στην επίθεση.

Αν και σαφώς έχει αλλάξει φιλοσοφία απομακρυνόμενος από την ρουλέτα του τριπόντου αλλά από την άλλη δεν βγάζει αιφνιδιασμούς εύκολα, δεν κάνει σκορ εύκολα, δεν έχει πολλές συνεργασίες κοντών ψηλών και στην ζώνη κόλλησε. Και ήταν και πολλά τα 19 του λάθη. Το Μιλάνο είναι πονηρή ομάδα αλλά πολύ σοφτ και μπερδεμένη και με 39-22 ριμπάουντς εις βάρος της και με μόλις 5τρ δεν έχεις τύχη. Ο ΠΑΟ έπαιξε καλή άμυνα στον Λάνγκφορντ κλέινοντας με διπλές βοήθειες την δίεισδυση. Γενικά ήταν διαβασμένος προπονητικά και σετάρισε το ματς όπως ήθελε πηγαινοντάς το εκεί που έπρεπε και ξέρει,δηλαδή στους 60-65π.

Αλλά έχοντας ένα όμιλο με μεγάλους αντιπάλους θα πρέπει να βελτιώσει την επιθετική του δημιουργία με νέα plays και συνεργασίες για να ανεβάσει την παραγωγικοτητά του και να αποκτήσει ισορροπία καθώς μέχρι τώρα έχει ή πολύ καλή επιθετική συγκομιδή αλλά στην άμυνα προβληματίζει, ή έιναι εξαιρετική η άμυνα όπως πέρσι και μένει στους 70π αν και ενισχυμένος σε σχέση με πέρσι. Και έτσι δεν μπορείς να πάιρνεις όλα τα μεγάλα ματς ακόμα και εντός. Και δεν έχει πολλές λύσεις και ειδικά μέσα στο καλάθι στην ζώνη. Και γι αυτό σήμερα έχω τις ενστάσεις μου. Κρατάω ακόμα τα 13ριμ του Λάσμε που έχει βρει τον εαυτό του μαζί με τον Γκιστ και πάλι και τις 11 ασίστ του Διαμαντίδη ενώ είχε 10 ο ΠΑΟ με τον αρχηγό του να έχει 0/3! Το Μιλάνο χωρίς δημιουργικό πόιντ και κλασικό βαρύ σέντερ παίζει ένα περίεργο μπάσκετ που μόλις του απομονώσεις τον Λάνγκφορτν και με σοφτ ατομικές άμυνες, είναι προβλέψιμο και μέτριο να πάει ψηλά.

Και φυσικά ο ΠΑΟ ξεχνά ήδη το ματς γιατί πάει την επόμενη εβδομάδα στην Ισπανία με την Λαμποράλ σε ένα περίεργο ματς με τους βάσκους που τους είχε και στην 1η φάση να κερδίζουν σήμερα με 15τρ μέσα στην Μάλαγα και να είναι ομάδα μέρας. Που ίσως δεν αρκεί μόνο η άμυνα εκεί για τους πράσινους.

Keywords
Τυχαία Θέματα