Από μικρό ή από "τρελό"…

Το νέο,παιδικό, βιβλίο του, φέρει τον τίτλο «Metta’sBedtimeStories» (=«Οι ιστορίες του Mettaγια ύπνο»). Μονάχα που αυτά που κάνει και που λέει συνήθως ο Metta World Peace δεν σε αφήνουν δα και να κοιμηθείς. Ή, τουλάχιστον, να τα προσπεράσεις… Ο νέος παίκτης των Νικς είναι ένας «ωραίος τρελός» που εδώ και χρόνια, σε όλη τη ζωή και καριέρα του (Μπουλς, Πέισερς, Κινγκς, Ρόκετς, Λέικερς) έκανε και έλεγε τα πράγματα όπως ήθελε, δίχως περιττούς καθωσπρεπισμούς ή διάθεση για επικοινωνιακές

πολιτικές. Μπορεί ο καυγάς στο Ντιτρόιτ (19/11/03, ως παίκτης της Ιντιάνα, με τιμωρία 73 αγώνων και απώλεια μισθών ύψους 4,9εκατ.δολ.) και η περίφημη δήλωση «ευχαριστώ την ψυχίατρό μου!» μετά την κατάκτηση του τίτλο με τους Λέικερς το 2010 να «καλύπτουν» (κακώς) την εξαιρετική πορεία του (μ.ο. 14,1π.-4,7ριμπ. σε 902 αγώνες και σπουδαία αμυντική συνεισφορά που δεν καταγράφεται στην στατιστική), όμως ο 34χρονος φόργουορντ δεν συμβιβάστηκε ποτέ σε λόγια ή πράξεις.

Ο άλλοτε γνωστός ως Ρον Αρτέστ αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τους Λέικερς, που εκμεταλλεύτηκαν τον όρο της «αμνηστίας» και απαλλάχθηκαν από το συμβόλαιό του, όμως όχι μόνο δεν κρατά κακία στην ομάδα του Λ.Α., αλλά την θεωρεί… φαβορί για τον τίτλο στην Δυτική Περιφέρεια! Παρά τα προβλήματα των «Λιμναίων» (τραυματισμός Μπράιαντ, αποχώρηση Χάουαρντ, ηλικία των Νας και Γκασόλ, ρόστερ με αμφιβόλου αξίας ρολίστες), ο Metta World Peace επισήμανε στην παρουσίαση του παιδικού του βιβλίου στο Μανχάταν πως «ο Κόμπι θα επιστρέψει υγιής και ο Γκασόλ θα είναι πίσω για τα καλά». Συμπληρώνοντας και μία «αλήθεια»(;), την οποία οι φαν των Λέικερς πολύ θα ήθελαν να δουν να πραγματοποιείται σύντομα…

Τύπος και κοινό στο Λ.Α. θεωρούν πως η ομάδα της Καλιφόρνια θα «σπαταλήσει» την φετινή σεζόν, περιμένοντας ένα μεγάλο όνομα στην ελεύθερη αγορά του 2014 (ΛεΜπρον Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι) ή του 2015 (Πολ Τζορτζ), ωστόσο ο World Peace τόνισε ότι «οι Λέικερς θα προχωρήσουν σε μία σπουδαία ανταλλαγή, όπως κάνουν πάντα! Θα αποκτήσουν έναν ακόμη πολύ καλό παίκτη και “μπουμ-μπουμ” θα φτάσουν ως τους Τελικούς! Το πιστεύω… Ο Κόμπι θα γυρίσει δυνατός, θα παίξει ομαδικά και ο Πάου θα είναι καλύτερος φέτος». Κανείς, πάντως, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν ο «M.W.P.» μίλησε ειρωνικά… Αυτό που αρνήθηκε, πάντως, να σχολιάσει, είναι τα ειρωνικά σχόλια των Νετς, ενόψει της επερχόμενης σεζόν.

Ο Metta World Peace δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στην βεντέτα Νικς-Νετς για τα πρωτεία στην πόλη του «Μεγάλου Μήλου» και στις δηλώσεις των Πολ Πιρς και Τζέισον Τέρι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θέλω μόνο μία μηλόπιτα! Δεν έχω όρεξη να μιλήσω για αυτό». Εξηγώντας ότι «το μόνο που θέλω είναι να παίξω με τους νέους συμπαίκτες μου. Δεν νομίζω πως έχω την ενέργεια να συνεχίσω να ανταλλάσσω χαρακτηρισμούς, ειδικά από τη στιγμή που στη Νέα Υόρκη συμβαίνουν εξαιρετικά πράγματα». Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψε να πετάξει ένα μικρό «καρφί» για τους Νετς, αφού παρά τις προσθήκες των Πιρς, Γκαρνέτ, Τέρι, Κιριλένκο, ο «M.W.P.» δήλωσε πως «δεν ξέρω καν ποιοι παίκτες παίζουν στο Μπρούκλιν και είμαι χαρούμενος μόνο που είμαι παίκτης των Νικς»!

Ο φόργουορντ της Νέας Υόρκης, αφού εξήγησε ότι «δεν έχω πρόβλημα με τις επιλογές του κόουτς Γούντσον. Εννοώ πως ερχόμουν από τον πάγκο και στους Ρόκετς και έγινα βασικός όταν έπρεπε να φτάσουμε στα πλέι-οφς. Έπειτα, ήμουν και πάλι αναπληρωματικός στους Λέικερς και αφού το δοκιμάσαμε, μετά ξεκινούσα ξανά στην 5αδα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρχομαι από τον πάγκο. Εγώ ήμουν βασικός για 15 χρόνια και τώρα είναι η σειρά κάποιου άλλου. Ανυπομονώ να παίξω με τον Καρμέλο, που είναι ο Νο1 σκόρερ στο τελευταίο δίλεπτο των αγώνων». Τέλος, ερωτώμενος για τα προβλήματα με ναρκωτικά αλλά και την προσωρινή εξαφάνιση του φίλου του και πρώην συμπαίκτη του, Λαμάρ Όντομ, (μεγάλωσαν μαζί στη Νέα Υόρκη), ο Metta World Peace δεν θέλησε να πει κάτι, επισημαίνοντας πως «δεν τον έχω βρει ακόμη και θέλω πρώτα να κουβεντιάσω μαζί του. Δεν μπορώ να πω κάτι αν δεν μιλήσω τουλάχιστον με εκείνον. Άλλωστε, δεν ξέρω καν τι να πω… Υπήρξαν σοκαριστικά πρωτοσέλιδα και τίτλοι και πρέπει να συζητήσω πρώτα με τον Λαμάρ».

Keywords
Τυχαία Θέματα