Ανάλυση Κυριακής

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Η Βαλένθια πέρασε και από την δύσκολη έδρα της Μουρθία με την εμπειρία της σε ένα ματς θρίλερ που έχανε σταθερά (33-23, 63-53) αλλά αντέδρασε και με ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο και επιμέρους 13-0 (!) προηγήθηκε με 63-66. Βρέθηκε πάλι πίσω με 75-68 στο 38' και αντέδρασε πάλι με ένα 8-0 (75-76) και νίκησε τελικά με καλάθι του Ντόελμαν στο μηδέν. Δυνατή έδρα. Αλλά θέλει διάρκεια. Η Σαραγόσα αν και με χειρότερο ρόστερ φέτος (!) έχει κάνει εκπληκτικό ξεκίνημα και πέρασε με άνεση από την Τενερίφη. Καθώς είχε μεγάλα διαστήματα (33-30, 35-47, 50-53, 52-69) με εκρηκτικά πεντάλεπτα

που άφηνε πίσω την αντίπαλό της. Πάντως δεν μας πείθει τόσο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βαλένθια έχει καθαρό προβάδισμα σαν καλύτερη ομάδα και έχοντας και την έδρα μπορεί και άσο ακόμα με -9 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ αλλά δεν το βάζουμε αφού η Σαραγόσα μας έχει εκπλήξει θετικά.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ

Η Εστουδιάντες αν και ξεκίνησε για απλή παραμονή έχοντας κενά στο ρόστερ της, έχει μια εξαιρετική πορεία και δύο άνετες νίκες ενώ στην έδρα της έχει και 10.000 κόσμο! Πέρασε με άνεση και από την δύσκολη έδρα της Χιπούσκοα σε ένα ματς που με ένα 12-0 προηγήθηκε από 14-14 με 14-26, είχε διαφορές στην συνέχεια, αλλά κουράστηκε και κινδύνεψε στο τέλος (49-62 και με ένα 13-3 έγινε το 62-65 στο 37' αλλά απάντησε με ένα 7-0). Η Σεβίλλη δεν παίζει την περσινή της άμυνα και απογοητεύει αφού και στην Βιτόρια με την Κάχα έχασε αμαχητί (40-20 κτλ). Πολύ σοφτ και μέτριο ρόστερ αλλά δεν παίζει ούτε στο 50%. Δεν είναι τόσο κακή ομάδα όσο δείχνουν τα αποτέλεσματά της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Εστουδιάντες το προβάδισμα αλλά κάπου θα συνέλθει η Σεβίλλη και θα κάνει ζημιές. Πάμε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ με διπλό στο χάντικαπ σαν επιλογή Β καθώς δεν μας πείθει ούτε καν για την νίκη της η γηπεδούχος.

ΜΑΛΑΓΑ - ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Η Μάλαγα θέλει χρόνο καθώς έχει κάνει φέτος πολλές και σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της αλλά παραμένει με υψηλό μπάτζετ. Η Μάλαγα που είχε και το παιχνίδι με την Μακάμπι εντός την Πέμπτη για την ευρωλίγκα χάνοντας με 80-85 και την περασμένη νίκησε αγχωτικά εντός την Μπανταλόνα και με την εμπειρία και την έδρα στο τέλος καθώς έχανε με 64-69 στο 38' και έκανε ένα 8-0. Υπάρχει ένα πρόβλημα στο πλέι μέικερ, δυνατή έδρα με 12000 κόσμο. Η Βαγιαδολίδ έκανε το μπαμ μέσα στην Βαρκελώνη στην πρεμιέρα με την Μπαρτσελόνα αλλά προσγειώθηκε με την Ρεάλ εντός. Γενικά έχει μέτρια ομάδα με στόχο απλά την παραμονή και δεν την θεωρώ τόσο δυνατή όσο δείχνει με την νίκη στην Βαρκελώνη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάλαγα λογικά θα φτάσει με άνεση στην νίκη και πάμε με άσο επιλογή Α στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

ΟΜΠΡΑΝΤΟΪΡΟ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ

Η Ομπραντόιρο είναι ομάδα έδρας και με την εμπειρία και άμυνα παίρνει τα ματς που θέλει και σώνεται. Πήρε μεγάλο διπλό στην Φουενλαμπράδα με αποκάλυψη τον τυνήσιο Μέχρι στο σέντερ (20 π) που καλύπτει την θέση αυτή. Είχε προβάδισμα συνεχώς στην Φουενλαμπράδα με μικρές διαφορές και καθάρισε το ματς στο τέλος στο 69-71 στο 38'. Η νεοφώτιστη Τενερίφη απογοητεύει

Keywords
Τυχαία Θέματα