Τσίπρας: «10 εκατομμύρια Έλληνες στο Eurogroup»!

09:40 11/2/2015 - Πηγή: Bam

Ξεκάθαρο μήνυμα εν όψει του σημερινού Eurogroup για το θέμα της Ελλάδας στέλνει ο πρωθυπουργός προς τους εταίρους. «Στη συνεδρίαση θα βρίσκονται τα δέκα εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες, οι άνεργοι και οι νέοι μετανάστες» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω Facebook, συμπληρώνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν έχει

αδιέξοδα».

«Πηγαίνω στο Eurogroup με αίτημα για συμφωνία-γέφυρα έως τον Αύγουστο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ρήξη με τους δανειστές. «Αν η Ελλάδα δεν θέλει Μνημόνιο τότε όλα τελειώνουν» το μήνυμα του Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, ο οποίος εμμένει στην αδιάλλακτη γραμμή.

Σε βόρεια ακτή της Άνδρου προσάραξε το φορτηγό πλοίο «Good Faith» με σημαία Κύπρου και 22 ναυτικούς αφού παρουσίασε εισροή υδάτων. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 10 Μποφόρ, ενώ στο σημείο έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα. Στην Αττική δεν θα ανοίξουν τα σχολεία σε Μαρούσι, Λυκόβρυση, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Βριλήσσια, Πεντέλη, Ωρωπό, Βίλια και Φυλή. Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης οι περιφερειακοί Πάρνηθας και Πεντέλης, καθώς και ο δρόμος Χασιάς-Δερβενοχωρίων.

Σχέδιο νόμου το οποίο θα προβλέπει την επανίδρυση της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης», δηλαδή της ΕΡΤ, θα κατατεθεί το Μάρτιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς από το βήμα της Βουλής. Με 162 ΝΑΙ έναντι 137 ΌΧΙ, έλαβε τα μεσάνυχτα ψήφο εμπιστοσύνης η νέα κυβέρνηση.

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση διοργανώνονται μέσω των social media στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Το ραντεβού στην πρωτεύουσα θα δοθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Στις ΗΠΑ επιστρέφουν οι περίπου 1.500 Αμερικανοί στρατιώτες οι οποίοι είχαν αποσταλεί σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, για να βοηθήσουν τις τοπικές κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση του ιού Έμπολα.

ΚΑΙΡΟΣ: Παγωνιά, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις, το σκηνικό και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα