Αττική: Κλειστοί δρόμοι και σχολεία!

08:46 10/2/2015 - Πηγή: Bam

Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς την Τρίτη το Λεκανοπέδιο Αττικής με προβλήματα στους δρόμους. Σύμφωνα με την Τροχαία, κλειστοί είναι : Οι περιφερειακοί της Πάρνηθας και της Πεντέλης, ενώ αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών.

Παραμένει σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου εξαιτίας των ανέμων που φτάνουν στο Αιγαίο

και τα 10 Μποφόρ. Περίπου 30 κλήσεις για πεσμένα δέντρα στην Αττική, κυρίως στα βόρεια προάστια. Δεν άνοιξαν τα σχολεία σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη, Μελίσσια και Θρακομακεδόνες.

Με ένα πρόγραμμα-γέφυρα ως το τέλος Αυγούστου θα προσέλθει στο αυριανό έκτακτο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης. Το ελληνικό σχέδιο στηρίζεται σε πέντε άξονες: α) Πρωτογενή πλεονάσματα 1,5%. β) Απομείωση του χρέους μέσω ανταλλαγής ομολόγων. γ) Πρόγραμμα επενδύσεων. δ) Διασφάλιση ρευστότητας και ε) Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Οι ΗΠΑ περιμένουν την γερμανική πρόταση για την επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη μέσα στην ευρωζώνη» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άγκελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον. Το «μπαλάκι» στην Αθήνα πέταξε η γερμανίδα καγκελάριος, λέγοντας ότι αναμένει με τη σειρά της βιώσιμη πρόταση από την Ελλάδα.

Σημεία συνεννόησης, ώστε να δοθεί στην Αθήνα ο χρόνος που ζητάει για να παρουσιάσει τις τελικές της προτάσεις, βρίσκουν Ελλάδα και Βρυξέλλες. Ρόλο μεσολαβητή έχει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος διατηρεί επαφή με το Βερολίνο, από όπου προς το παρόν προέρχονται οι μεγαλύτερες αντιστάσεις.

Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Η τριήμερη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Αναβολή για το Σαββατοκύριακο παίρνει η ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΚΑΙΡΟΣ: Τσουχτερό κρύο, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις στην Αττική. Η θερμοκρασία στo κέντρο της Αθήνας δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα