Πλοίο σε κίνδυνο στην Άνδρο!

08:33 11/2/2015 - Πηγή: Bam

Σε βόρεια ακτή της Άνδρου προσάραξε το φορτηγό πλοίο "Good Faith" με σημαία Κύπρου και 22 ναυτικούς αφού παρουσίασε εισροή υδάτων. Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι 10 Μποφόρ, ενώ στο σημείο έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο.

Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά σε όλη τη χώρα. Στην Αττική δεν θα ανοίξουν τα σχολεία σε Μαρούσι, Λυκόβρυση, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο,

Βριλήσσια, Πεντέλη, Ωρωπό, Βίλια και Φυλή. Κλειστοί λόγω χιονόπτωσης οι περιφερειακοί Πάρνηθας και Πεντέλης, καθώς και ο δρόμος Χασιάς-Δερβενοχωρίων.

Με 162 ΝΑΙ έναντι 137 ΌΧΙ, η νέα κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. «Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους δανειστές και ξεκαθάρισε πως δεν θα συναινέσει σε παράταση του Μνημονίου, αλλά θα διαπραγματευτεί τη δανειακή σύμβαση με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Με αίτημα για συμφωνία-γέφυρα έξι μηνών θα προσέλθει σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών. «Δεν αποδεχόμαστε ούτε μία λέξη που ενισχύει τη λιτότητα και το χρέος» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε τη ρήξη, αλλά αν την έχεις αποκλείσει, δεν διαπραγματεύεσαι».

Εμμένει στην αδιάλλακτη γραμμή που κρατά από την αρχή της διαπραγμάτευσης το Βερολίνο. Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G-20 στην Κωνσταντινούπολη, «αν η Ελλάδα δεν θέλει Μνημόνιο τότε όλα τελειώνουν...».

Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην κυβέρνηση διοργανώνονται μέσω των social media στις 6 το απόγευμα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα. Το ραντεβού στην πρωτεύουσα θα δοθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Σχέδιο νόμου το οποίο θα προβλέπει την επανίδρυση της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης», δηλαδή της ΕΡΤ, θα κατατεθεί το Μάρτιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς από το βήμα της Βουλής.

ΚΑΙΡΟΣ: Παγωνιά, ισχυροί άνεμοι και χιονοπτώσεις, το σκηνικό και σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Αναζητήσεις
πλοια σε κηνδηνο
Τυχαία Θέματα