ΗΠΑ : Έξι νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

13:15 18/11/2013 - Πηγή: Bam

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και θέτουν σε κίνδυνο 53 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το βαρομετρικό χαμηλό που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή των μεσοδυτικών ΗΠΑ και κινείται με μεγάλη ταχύτητα, έχει δημιουργήσει σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 76 ανεμοστρόβιλους και χαλάζι σε 40 περιοχές με βάση αναφορές.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους, τρεις εκ των οποίων στο

νότιο Ιλινόις, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, ενώ 37 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πόλη Πεόρια.

Οι φονικές καταιγίδες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 70 σπίτια, όπως αναφέρει ο διευθυντής των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης της περιοχής, Τζοναθαν Μόνκεν.

Τα σωστικά συνεργεία κάνουν προσπάθειες να απεγκλωβίσουν όσους έχουν παγιδευτεί στις κατοικίες τους, ωστόσο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) ανέθεσε σε ειδική ομάδα την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Ιλινόις που είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Η Λόρα Φουρτζιόνι, υποδιευθύντρια της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, ανέφερε σε δημοσιογράφους «προφανώς έχουμε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση στα χέρια μας και μόλις τώρα ξεκινάει».

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας κατέπνιξε χθες το απόγευμα τις πολιτείες της Αϊόβα, Μιζούρι, Ουισκόνσιν, Ιλινόις, Ιντιάνα και Μίσιγκαν, ενώ αργότερα έπληξε το Οχάιο την Πενσιλβάνια, τη Νέα Υόρκη το Τενεσί, τη Δυτική Βιρτζίνια, τη Μέριλαντ και το Κεντάκι.

Στα αεροδρόμια του Σικάγο και της Ινδιανάπολης υπήρξαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, ενώ εκκενώθηκε γήπεδο ποδοσφαίρου λίγο μετά την έναρξη του παιχνιδιού με τους φιλάθλους να βρίσκουν καταφύγιο στις εσωτερικές εγκαταστάσεις του κτηρίου μέχρι το πέρας των ακραίων φαινομένων.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα