Ραντεβού εξ αναβολής

10:41 18/11/2013 - Πηγή: Bam

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9 το πρωί το αναβληθέν ραντεβού του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα. «Είναι νωρίς ακόμη για την τελική λύση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, κρατώντας χαμηλά τον πήχη.

Τα νέα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 1,3 δισ. ευρώ τίθενται,

το πρωί της Δευτέρας, επί τάπητος στη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την Τρόικα. Οι προσδοκίες, όμως, για τελική συμφωνία σύντομα, είναι χαμηλές.

«Προσπαθούμε να γεφυρωθεί το χάσμα στο δημοσιονομικό κενό και να υπάρξει έγκαιρα λύση αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, μετά το μίνι υπουργικό της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μία ιδέα για το από πού θα εξοικονομηθούν τα χρήματα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της προσεχούς διετίας 2014-2015, έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι τα ποσά θα προέλθουν από διαρθρωτικές αλλαγές που θα γίνουν -κυρίως στο Ασφαλιστικό.

Επίσης, από παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας σε ό,τι αφορά την είσπραξη εισφορών, με την επέκταση εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο, με συγχωνεύσεις κρατικών οργανισμών και μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα «τρέχουν», όπως φαίνεται, οι εξελίξεις στο ζήτημα των πλειστηριασμών. «Οι … φτωχοί άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι όλη η συζήτηση από την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται για τα μεγάλα δάνεια και τα μεγάλα … «ψάρια»!

Ανδρέας Μορφόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα