Συνάντηση του υπουργού ν. παππά με τον πρόεδρο της εετ ν. καραμούζη

23:24 4/4/2017 - Πηγή: Fimotro

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο επίκεντρο της επαφής βρέθηκε η πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την τήρηση της κατανομής των κρατικών διαφημιστικών δαπανών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την ποσόστωση των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, η οποία ανέρχεται στο 30% της συνολικής, ανά φορέα, προϋπολογιζόμενης δαπάνης.

Ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει,

επίσης, στους συνομιλητές του το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, όπως θεσπίστηκε από το Υπουργείο για την εγκαθίδρυση της διαφάνειας και τη ρύθμιση του άναρχου τοπίου στη διαδικτυακή ενημέρωση, το οποίο έχει τύχει θετικής αποδοχής από το «υγιές κομμάτι του διαδικτύου».

Παράλληλα, ο Υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για τις επόμενες πρωτοβουλίες, που αναμένεται να ληφθούν, όπως την καθιέρωση του γραμμωτού κώδικα (barcode) για την on line παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων.

Ο Νίκος Παππάς, κατά τη συνάντηση, τόνισε: «Στόχος μας είναι η στήριξη του περιφερειακού Τύπου, μέσω της ορθής κατανομής της κρατικής διαφήμισης. Σήμερα, δημιουργούμε τη συναντίληψη ότι είναι αναγκαία η τήρηση της ρύθμισης σχετικά με την καταβολή του 30% της κρατικής διαφήμισης υπέρ των Μέσων της περιφέρειας».

Στο πλαίσιο του διαλόγου, οι εκπρόσωποι των φορέων, έθεσαν προτάσεις και ιδέες, σχετικές με το θέμα συζήτησης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δέχθηκε στο γραφείο του, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, και τον Διευθυντή Τύπου και ΜΜΕ της Εταιρείας, κ. Ανδρέα Πετσίνη, τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, κ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, την Πρόεδρο των ΕΛΤΑ, κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη, τον Πρόεδρο των ΕΛΠΕ, κ. Ευστάθιο Τσοτσορό, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ, κ. Σωτήρη Νίκα, και τον Διευθυντή Δραστηριοτήτων Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΠΑ, κ. Ευάγγελο Κοσμά, που εκπροσωπούσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Θεόδωρο Κιτσάκο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και ο Παναγιώτης Σκούτας, Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής, Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά.

Λεζάντες Φωτογραφιών:

. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των φορέων για την ανάγκη τήρησης της ποσόστωσης του 30% για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης υπέρ του περιφερειακού Τύπου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, και ο Διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ της Εταιρείας, κ. Ανδρέας Πετσίνης, ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ, κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος των ΕΛΤΑ, κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη, ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ, κ. Ευστάθιος Τσοτσορός, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, κ. Σωτήρης Νίκας, και ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΔΕΠΑ, κ. Ευάγγελος Κοσμάς, που εκπροσωπούσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Θεόδωρο Κιτσάκο.
Keywords
Τυχαία Θέματα