Αίθουσα Σύνταξης: Ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στη χοντροκομμένη μονομέρεια

22:14 4/4/2017 - Πηγή: Aixmi
Εξαιρετικά χαμηλές «πτήσεις» καταγράφει η καθημερινή απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Αίθουσα Σύνταξης», που είχε ξεκινήσει με πολλές προσδοκίες.

Τον Μάρτιο η τηλεθέασή της έφτασε μόλις στο 3,1% -ποσοστό που αναλογεί σε 95,000 τηλεθεατές. Τα αποτέλεσματα είναι απογοητευτικά και σαφώς χειρότερα από εκείνα του Φεβρουαρίου (που και εκείνα μέτρια ήταν) και στη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης αναζητούν τα αίτια.

Η πτώση, όπως

παρατηρούν αρκετοί, συνδυάζεται χρονικά με την αλλαγή συντονιστή και παρουσιαστή. Αποχώρησε για να αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και τη θέση του πήρε η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

Ωστόσο, εμπειρότεροι παρατηρητές θεωρούν αδύναμη την ερμηνεία αυτή και στέκονται περισσότερο στην απόλυτη, πλέον, μονομέρεια της εκπομπής. Με την αποχώρηση του Μανόλη Κοττάκη και της Πηνελόπης Γαβρά από το πάνελ χάθηκε η έκφραση της διαφορετικής άποψης (που, έτσι κι αλλιώς, ήταν μειοψηφική) και τώρα ακούγεται μόνο η κυβερνητική γραμμή.

Έτσι, οι τηλεθεατές παρακολουθούν την καθημερινή υπεράσπιση όλων των θέσεων της κυβέρνησης, χωρίς την παραμικρή απόκλιση, και την ανάδειξη όλων των θεμάτων της κυβερνητικής ατζέντας.

Δεν είναι, λοιπόν, λογικό η κοινωνία που στενάζει από τη βάναυση λιτότητα, να γυρίζει την πλάτη σε κάτι τόσο χοντροκομμένο;

Keywords
Τυχαία Θέματα