Συναντηση των υπεξ ρωσιας - ουκρανιας στη χαγη...

22:35 24/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Συνάντηση πραγματοποιεί αυτήν την ώρα ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του Αντρέι Ντεστσίτσια στο περιθώριο ...
της Συνόδου για την Πυρηνική Ασφάλεια στη Χάγη, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ και μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι δύο άνδρες συνομιλούν «ενώπιος ενωπίω» σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πρόκειται για την πρώτη διπλωματική επαφή δύο τόσο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών από την έναρξη της κρίσης η οποία έγινε «μετά το αίτημα
της ουκρανικής αποστολής» σύμφωνα με μια πηγή της ρωσικής αποστολής.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρέι Ντεστσίτσια είχε δηλώσει σήμερα ότι ήλπιζε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του για να βρουν «μια ειρηνική λύση» στην ουκρανική κρίση.

«Ελπίζω να συναντήσω τον Ρώσο ομόλογό μου Σεργκέι Λαβρόφ για να συζητήσουμε πώς μπορούμε ειρηνικά να επιλύσουμε» την κρίση, είπε ο Ουκρανός υπουργός.

«Η θέση της ουκρανικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα τα ειρηνικά μέσα για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης. Όμως δε γνωρίζουμε ποια είναι τα σχέδια της Ρωσίας, εκείνα του προέδρου (Βλαντίμιρ) Πούτιν», είχε υπογραμμίσει.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα