''ησσονος σημασιας οι ρυθμισεις στις οποιες αντιδρουν οι φαρμακοποιοι''...

21:02 24/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Ήσσονος σημασίας χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας τις διατάξεις που προκάλεσαν την απόφαση των φαρμακοποιών να προχωρήσουν...
σε απεργία διαρκείας.
Υποστηρίζει, δε, ότι οτι οι επίμαχες διατάξεις αυτό που θα κάνουν είναι να διευκολύνουν αφενός την είσοδο νέων φαρμακοποιών στον κλάδο και αφετέρου τη δημιουργία συνεταιρισμών «κάτι που αποτελεί σημαντικό βήμα προκειμένου ο κλάδος να ανταπεξέλθει στην κρίση».

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο υπενθυμίζει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με
την Τρόικα «με κύριο μέλημα να συνδυάσει δύο βασικές προτεραιότητες:
1. Την ανάπτυξη της οικονομίας διαμέσου της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και
2. Την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της μη πλήρους απορρυθμίσεως της εν λόγω αγοράς.

«Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης αυτής, η Κυβέρνηση πέτυχε:
i. Την αναστολή εφαρμογής ως την 30/6/2014, της μνημονιακής δέσμευσης για οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.
ii. Τη μη ένταξη των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.) στα σούπερ-μάρκετ –υπό την προϋπόθεση ότι δε διαπιστωθούν φαινόμενα καρτέλ στην πώλησή τους από τα φαρμακεία.
iii. Τη διατήρηση των πληθυσμιακών κριτηρίων, προκειμένου να αποφευχθεί ανεξέλεγκτη αύξηση του αριθμού των φαρμακείων.
iv. Τη δυνατότητα αγοράς και πώλησης φαρμακείων, αποκλειστικά και μόνο από φαρμακοποιούς και όχι από τρίτους» συνεχίζει η ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για «αδιαμφισβήτητα επιτυχή εξέλιξη της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και την Τρόικα».

«Δεδομένων των ανωτέρω, εκφράζεται η ελπίδα και η πεποίθηση ότι θα επικρατήσει στο χώρο των φαρμακοποιών η λογική και η ψυχραιμία» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα