Mia σκουριασμενη κεραια εριξε το boeing ;

21:02 24/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Σε μια εξωτερική κεραία που έφερε το μοιραίο Boeing 777 και μετέδιδε τα δεδομένα της πτήσης επικεντρώνουν τις τελευταίες ώρες οι ερευνητές την προσοχή τους...
αναζητώντας πλέον τα αίτια της συντριβής, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Μαλαισίας, του αεροσκάφους που προκάλεσε το θάνατο των 239 επιβατών και του πληρώματος της πτήσης ΜΗ370 της Malaysian Airlines.

Όπως εξήγησε ο Ακριβός Τσολάκης, ένας από τους εμπειρότερους ερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων που έχει διατελέσει πρώτος πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης
Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων, πριν από περίπου ένα μήνα οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο ειδοποιήθηκαν να ελέγξουν την εξωτερική κεραία που μεταδίδει δεδομένα των πτήσεων.

Ο λόγος ήταν ότι όπως είχε εντοπιστεί σε περίπτωση θραύσης ή προβληματικής λειτουργίας, η κεραία θα μπορούσε να προκαλέσει έως και ρωγμή στο κέλυφος του αεροσκάφους.

Αν συνέβη αυτό στη συγκεκριμένη πτήση, εξηγεί ο κ. Τσολάκης, τότε αρχικά προκλήθηκε η απώλεια σήματος και στη συνέχεια υπήρξε αποσυμπίεση - όπως συνέβη με το αεροπλάνο της ΗΛΙΟΣ - με τους πιλότους να χάνουν τις αισθήσεις του και το αεροσκάφος στην πραγματικότητα να κινείται ακυβέρνητο μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα.

Απαντώντας, δε, στο ερώτημα πώς εξηγείται τότε η στροφή του αεροσκάφους, ο κ. Τσολάκης εξήγησε ότι οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις να προγραμματίζουν τον αυτόματο πιλότο για να επιστρέψει στη «μητέρα»-βάση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα