Συγκεντρωση διαμαρτυριας απο εργαζομενους του ολθ...

16:01 17/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Συγκέντρωση στον Οίκο του Λιμενεργάτη πραγματοποίησαν στις 14:30 οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ. Αφορμή ...
η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων των εργασιών του ΤΑΠ.

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ κατέθεσαν αίτημα δια μέσου της Διοίκησης του Οργανισμού και του ΓΓΛΛΠΝΕ του ΥΝΑΠΛ, για να
συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα. Όμως, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει καμία συνεννόηση για την πραγματοποίηση της συνάντησης. Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ ενημερώνουν πως θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Οίκο του Λιμενεργάτη,μέσα στο Λιμάνι όπως προτάθηκε και συμφωνήθηκε στη σημερινή πρωινή συνάντηση Συλλόγων και Σωματείων.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΟΛΘ

Ζητήσαμε τη συνάντηση προκειμένου να θέσουμε στον Πρωθυπουργό καίρια ερωτήματα για την επιχειρούμενη πώληση του ΟΛΘ.

Συγκεκριμένα :

για την εμμονή της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών. Δεν αποτελεί αναπτυξιακό λιμενικό μοντέλο, αλλά πολιτικό και οικονομικό ξεπούλημα των Λιμανιών. Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, την τοπική κοινωνία, αλλά και για τις εργασιακές σχέσεις.

για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, στην προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν το εγχείρημα ξεπουλήματος των ΟΛΠ και ΟΛΘ , μετέρχονται ακραίες πολιτικές και νομικές ακροβασίες. Η ένταξη με πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ της πώλησης του ΟΛΘ στην διαδικασία Αξιολόγησης, έτσι ώστε να “περάσει” μια προδήλως αποικιοκρατική σύμβαση που δεν διασφαλίζει σε καμία περίπτωση το δημόσιο συμφέρον, με το “κραταιό” επιχείρημα: μας υποχρέωσαν οι δανειστές.

Η τροποποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ ΟΛΘ και Ελληνικού Δημοσίου πριν ακόμα συνταχθεί, γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και υποψηφίων επενδυτών για το γεγονός ότι από την εξαγγελθείσα αναγκαία θέσπιση Δημόσιας Αρχής Λιμένος, ανά Λιμάνι, δυστυχώς, θεσπίζεται ως ΔΑΛ μιας υπηρεσίας του υπουργείου, με ασαφή ρόλο και χωρίς καμία ελεγκτική και ρυθμιστική αρμοδιότητα επί της ουσίας. Κενός τόπος και άλλοθι για την εγκατάσταση πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου.

Προκλητικά και απροκάλυπτα ξεπουλάτε τον ΟΛΘ, αντί ευτελούς τιμήματος. Σας ενημερώνουμε όμως ότι συνεχίζουν να αποτελούν “αγκάθια” τα παρακάτω θέματα:

-της υποχρέωσης ανάληψης υποχρεωτικών επενδύσεων για την επόμενη πενταετία. Τα 309 εκ. του επενδυτικού προγράμματος που εκπόνησε και κυρίως μπορεί να υλοποιήσει αυτό το “ανάπηρο” δημόσιο λιμάνι παραμένει σαιξπηρικό όνειρο θερινής νυκτός ... μιας και οι υποψήφιοι επενδυτές δεν δεσμεύονται για επενδύσεις ούτε κατά το ήμισυ του ποσού...

-της εξαίρεσης χώρων που αποτελούν συνέχεια της ιστορίας και του κέντρου της πόλης (όπως ο πρώτος προβλήτας και κτήρια όπως οι ανακατασκευασμένες αποθήκες του α΄ προβλήτα, το κτήριο του “Τελωνείου” και ο Διατηρητέος χώρος των Σταύλων.

- και φυσικά το ζήτημα της διασφάλισης των εργασιακών σχέσεων και θέσεων εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα στο seleo.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα