Στα 103 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των συστημικών τραπεζών

15:59 17/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Το δυσθεώρητο ύψος των 103 δισ. ευρώ έχει αγγίξει το ύψος των μη εξυπηρετούμενων «ανοιγμάτων» των 4 συστημικών τραπεζών κατά την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Οι νομοθετικές και κανονιστικές παρεμβάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος αντίστοιχα, δύνανται να διαμορφώσουν σταδιακά ένα πλαίσιο δράσης που θα επιτρέψει την ανάταση της χρηματοπιστωτικής αγοράς προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης

και της κοινωνικής συνοχής, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Άρης Ξενόφος, στην παρουσίαση της μελέτης που πρόσφατα ολοκλήρωσε το Ταμείο, αναφορικά με τα «Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα Μεγάλων Επιχειρήσεων».

Συγκεκριμένα, το σχέδιο δράσης του ΤΧΣ για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μεγάλων επιχειρήσεων περιλαμβάνει 5 άξονες που αφορούν:

1. Την έρευνα, τον εντοπισμό και την ιεράρχηση των περιορισμών και εμποδίων για την αναδιάρθρωση μεγάλων εταιρικών χρεών που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, με στόχο την ανάπτυξη μιας δυναμικής αγοράς ΜΕΑ.

2. Τον σχεδιασμό πλαισίου συντονισμού μεταξύ των τραπεζών.

3. Τον προσδιορισμό περιμέτρου προβληματικών επιχειρήσεων και κλάδων.

4. Την αξιολόγηση των υφιστάμενων δυνατοτήτων του τραπεζικού τομέα.

5. Τη διεύρυνση του ρόλου των κεφαλαιαγορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα