Στον εισαγγελεα 1.326 λογιστες μαϊμου!

09:13 6/9/2013 - Πηγή: Fimotro

Τους λογιστές παρίσταναν 1.326 άτομα τα οποία ενώ διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet, ως φοροτεχνικοί, εντούτοις δεν έχουν επαγγελματική ταυτότητα. Μάλιστα από τους 1.326 τουλάχιστον οι 800...
διαπιστώθηκε ότι «ασκούσαν» το επάγγελμα του λογιστή-φοροτε­χνικού από το 1998!
Η παράνομη δράση των προσώπων αυτών αποκαλύφθηκε μετά από ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων
του αρχείου των ενεργών λογιστών που τηρεί το Οικονομικό Επιμελητήριο με τα στοιχεία του συστήματος TAXISnet για τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης υπό την ιδιότητα του λογιστή-φοροτεχνικού.
Την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής έκανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κυδωνάκης και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κόλλιας.
Ο κ. Μηταράκης διαβίβασε τα στοιχεία 1.326 φυσικών προσώπων στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς όπως είπε δεν έχει πιστοποιηθεί η επαγγελματική τους ιδιότητα. Επιπλέον, ο φάκελος παραδόθηκε και στον κ. Θεοχάρη αλλά και στον γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές και διοικητικές ευθύνες και για δημόσιους υπαλλήλους.
Ο πρόεδρος του ΟΕΕ Γ. Κυδωνάκης δήλωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται στους οικονομολόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί 200 περιπτώσεις με πλαστές βεβαιώσεις σπουδών και κάποιοι μάλιστα εργάζονται στο Δημόσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα