''η μ.βρετανια διαθετει νεα στοιχεια για τη χρηση χημικων στη δαμασκο''...

00:04 6/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει νέα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό, δήλωσε στο δίκτυο BBC ο Ντέιβιντ Κάμερον, κατά την άφιξή του στη Ρωσία για τη σύνοδο των G20...

«Εξετάσαμε στο εργαστήριο του Πόρτον Ντάουν της Αγγλίας τα δείγματα που είχαν ληφθεί από τη Δαμασκό και τα οποία δείχνουν και πάλι ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στα προάστια της συριακής πρωτεύουσας», αποκάλυψε ο κ. Κάμερον.
«Βρετανοί
ειδικοί του Πόρτον Ντάουν ανέλυσαν τα δείγματα που βρέθηκαν θετικά στο αέριο σαρίν», είπε, από την πλευρά της, βρετανική πηγή η οποία μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Το Πόρτον Ντάουν είναι στρατιωτικό, κρατικό εργαστήριο επιστημονικών μελετών, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Πόρτον του Γουίλτσιρ.
Ο κ. Κάμερον αρνήθηκε εξάλλου την κριτική ότι πηγαίνει «με δεμένα τα χέρια» στη σύνοδο της Αγίας Πετρούπολης, λόγω της απόφασης της βρετανικής Βουλής των Κοινοτήτων να μην υπάρξει στρατιωτική δράση της Μεγάλης Βρετανίας κατά του καθεστώτος Άσαντ.
Σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ηγηθεί προσπαθειών για ένταση της δράσης υπέρ των σύρων προσφύγων, καθώς και για νέες ειρηνευτικές συνομιλίες.
Σε συνέντευξή του στο BBC, o βρετανός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αναλαμβάνει «πλήρη και προσωπική ευθύνη» για την απόφασή του να συγκαλέσει συνεδρίαση της Βουλής, τονίζοντας ότι οι βουλευτές δε θα μπορούσαν να έχουν λόγο για το θέμα αν ο ίδιος δεν δρούσε τόσο γρήγορα.
«Δυστυχώς», κατέληξε ο κ. Κάμερον, «οι Εργατικοί», οι οποίοι ψήφισαν μαζί με «αντάρτες» βουλευτές των Συντηρητικών και των Φιλελεύθερων κατά της επέμβασης, «επέλεξαν το εύκολο μονοπάτι και όχι τον δύσκολο αλλά δίκαιο δρόμο».
Στήριξη στη συριακή αντιπολίτευση
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γουίλιαμ Χέιγκ, επέμεινε σε δηλώσεις του ότι η Μεγάλη Βρετανία παραμένει «πλήρως δεσμευμένη» στην υποστήριξη της συριακής αντιπολίτευσης, μετά από συνομιλίες με τον ηγέτη της στο Λονδίνο.
Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συριακού Συνασπισμού των Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, Αχμέντ Τζάρμπα, συζητήθηκαν μέθοδοι «περαιτέρω βοήθειας με μη φονικό εξοπλισμό» για την πάλη ενάντια στην κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα