''σταχτη στα ματια των ανεργων οι δηλωσεις βρουτση''...

08:13 6/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ότι οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις, αποτελούν στάχτη στα μάτια των ανέργων τη στιγμή...
που ο αριθμός τους αγγίζει το 1,5 εκατ., η κυβέρνηση προετοιμάζει να κάνει νέες απολύσεις, ενώ οι όποιες νέες θέσεις εργασίας είναι σε μεγάλο ποσοστό εποχικές, κακοπληρωμένες και σε μεγάλο βαθμό μερικής απασχόλησης, επισημαίνει το ΚΚΕ.
Παράλληλα καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους και τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, να πυκνώσουν τις γραμμές της λαϊκής συμμαχίας για να απαιτήσουν
μέτρα προστασίας των ανέργων, να αποκρούσουν τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που εξαπολύεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με το λαό στην εξουσία.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εργασίας δήλωσε νωρίτερα πως «ο καλύτερος Αύγουστος της τελευταίας δεκαετίας» ήταν ο φετινός σε ό,τι αφορά την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Αύγουστο του 2013 δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας, καθώς πραγματοποιήθηκαν 72.685 προσλήψεις και 61.716 αποχωρήσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου, λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οικειοθελείς αποχωρήσεις).
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα