ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΣΥΡΙΑ

21:15 3/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Οι υπηρεσίες κρατικής ασφάλειας της Συρίας, έχουν μετατρέψει την χώρα σε “απέραντη φυλακή”, καθώς περισσότερα από χίλια άτομα έχουν συλληφθεί τις τελευταίες 48 ώρες, με στόχο να ανακοπεί το κύμα της λαϊκής εξέγερσης...
στην χώρα.

Η Εθνική Οργάνωση Δικαιωμάτων (ONDH) καταγγέλλει ότι “μαζικές συλλήψεις” συνεχίζονται κυρίως στην επαρχία Ντεράα, στην Δαμασκό και στο Ιντλέμπ.

«Υπήρξε μία αδικαιολόγητη ένταση των συλλήψεων στις πόλεις αυτές.Οι αρχές συλλαμβάνουν όλους εκείνους που επιθυμούν να διαδηλώσουν, κατά προτίμηση τους συγγραφείς, τους διανοούμενους και τους γνωστούς προμάχους
διεκδικήσεων υπέρ των μεταρρυθμίσεων», τονίζει η οργάνωση.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των συλληφθέντων το τελευταίο διήμερο ξεπερνά τους 1.000 και η ONDH εκφράζει την «πλήρη υποστήριξή του στις ειρηνικές συγκεντρώσεις κι εκτιμά πως οι επιδιώξεις των Σύρων είναι νόμιμες.Η κυβέρνηση οφείλει να ικανοποιήσει τα αιτήματα αυτά προκειμένου να διατηρήσει την ενότητα της κοινωνίας κι ένα μέλλον ασφαλές για όλους τους πολίτες, χωρίς καμία εξαίρεση».

«Πάνω από χίλια άτομα έχουν συλληφθεί από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Ζαμπαντάνι», 47 χλμ. βορειοδυτικά της Δαμασκού, υποστηρίζει με τη σειρά της η συριακή Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η ΜΚΟ, που υποστηρίζει πως διαθέτει ονομαστικό κατάλογο με 68 συλληφθέντες, «καταγγέλλει έντονα το γεγονός της μεταμόρφωσης της Συρίας σε μία απέραντη φυλακή».

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αντιμετωπίσει αυτήν την άδικη εκστρατεία που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας κι οι μυστικές υπηρεσίες, καθώς και οι οπαδοί του καθεστώτος, κατά φιλειρηνικών πολιτών, οι οποίοι εκφράζουν την άποψή τους και αξιώνουν ελευθερία, δικαιοσύνη και καταπολέμηση της διαφθοράς», τονίζει η Επιτροπή στο ανακοινωθέν της.

Από σήμερα, οι αντικαθεστωτικοί έχουν καλέσει σε επ’ αόριστον καθιστικές διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις της χώρας, καθώς κλιμακώνονται οι μαζικές συλλήψεις στην προσπάθεια να κατασταλεί το κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα