Mέτρα για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα

Η Πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ενώ πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά η ισχύουσα νομοθεσία, επισημαίνει ο εισηγητής Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Αθλητισμού ΠΑΣΟΚ, Σάββας Εμινίδης, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια που στιγμάτισαν τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, Ατρομήτου - ΑΕΚ.

Ο βουλευτής Καβάλας χτυπάει το "καμπανάκι του κινδύνου"
όσον αφορά στην "επόμενη ημέρα" του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας:"Η κλιμάκωση των επεισοδίων στους τρεις αγώνες Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ - ΑΕΚ και ΑΕΚ - Ατρόμητος, δείχνει ότι στο επόμενο στάδιο είναι πολύ πιθανό να θρηνήσουμε θύματα.
Η Πολιτεία πρέπει τώρα και χωρίς καμία καθυστέρηση να πάρει άμεσα μέτρα ενόψει των Play-off που ξεκινούν: - Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων με ιδιαίτερη έμφαση στους αγώες που θα διεξαχθούν στον Βόλο.
- Απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων εάν προηγηθούν οποιασδήποτε μορφής επεισόδια ή ρίψη φωτοβολίδων.
- Απαγόρευση συνέχισης αγώνα που έχει ξεκινήσει και υπάρχουν επεισόδια ή ρίψη αντικειμένων ή παρουσία εξωαγωνιστικών παραγόντων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου".

Ο κ.Εμινίδης εισηγείται παράλληλα για τις ομάδες που έχουν προκαλέσει φέτος προβλήματα:"Ο ΟΠΑΠ υποχρεούται να μην πληρώσει τα χρήματα που τους αναλογούν.
Σύμφωνα με τη ρήτρα βίας που έχουν υπογράψει τα επιχορηγούμενα από τον ΟΠΑΠ σωματεία προβλέπεται η παρακράτηση ποσού ισοδύναμου με τα πρόστιμα που θα επιβάλουν τα αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα.
Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο οι χορηγίες προς επαγγελματικό ποδόσφαιρο δηλαδή τη Σούπερ Λιγκα, την ΕΠΑΕ και την ΕΠΟ, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Έχω προτείνει από το καλοκαίρι που θα υπογραφούν οι νέες συμβάσεις με τις ομάδες ο ΟΠΑΠ να σκληρύνει τη στάση του με την εφαρμογή της ρήτρας βίας και στην περίπτωση αγώνων που ο ΟΠΑΠ διαπιστώνει ότι είναι «ύποπτοι».
Σχετικά με την αρχική ποινής που θα πρέπει να επιβάλλεται στους ταραξίες, υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ:"Αυτή πρέπει να είναι η στέρηση εισόδου στα γήπεδα για ένα χρόνο και η εμφάνισή τους στο αστυνομικό τμήμα, την ώρα της διεξαγωγής αγώνων της ομάδας τους.
Πιστεύω, ότι οι παράγοντες έχουν την δύναμη να ελέγξουν τους οπαδούς τους.
Η ΕΠΟ με την σειρά της οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να εναρμονίσει τον κανονισμό της που θα αλλάξει το ερχόμενο καλοκαίρι με αυτόν της UEFA.
Από τη στιγμή που στους ευρωπαϊκούς αγώνες δεν παρατηρούνται επεισόδια επειδή οι ποινές είναι μεγάλες και επιβάλλονται από αλλού, αυτό θα εφαρμοσθεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Οι πρόσφατες τιμωρίες με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών σε ομάδες που οι οπαδοί τους προκάλεσαν πολύ σοβαρά επεισόδια μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσαν να ληφθούν εάν οι αγώνες ήταν ευρωπαϊκοί".
Ο κ.Εμινίδης χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, ως ανεπαρκή τον ισχύοντα κανονισμό της ΕΠΟ, αναφέροντας την απόφαση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα για παραγραφή της γνωστής υπόθεσης με τις κασέτες επειδή καταγγέ
Keywords
Τυχαία Θέματα