Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν στη Συρία

Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην πόλη Μπανιάς, στη βορειοδυτική Συρία, ζητώντας να αρθεί η πολιορκία της πόλης, αλλά και της Ντεράα απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής.

"Οι διαδηλωτές ζητούν την άρση της πολιορκίας της Ντεράα και της Μπανιάς
και φώναξαν συνθήματα για την πτώση του καθεστώτος", δήλωσε αυτός ο ακτιβιστής σε τηλεφωνική του επικοινωνία.

Η Ντεράα πολιορκείται εδώ και μία εβδομάδα μετά την επέμβαση του στρατού στην πόλη με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα προκειμένου να κατασταλεί το κίνημα αμφισβήτησης που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου.

Η Μπανιάς είναι επίσης περικυκλωμένη από το στρατό εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα, ενώ σημεία ελέγχου έχουν δημιουργηθεί σε πολλές συνοικίες, επεσήμανε αυτός ο ακτιβιστής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σήμερα σε συλλήψεις στη Μπανιάς και στην Ταρτούς, μία γειτονική πόλη.

Από σήμερα οι αντικαθεστωτικοί έχουν καλέσει σε επ’ αόριστον καθιστικές διαμαρτυρίες σε όλες τις πόλεις της χώρας, καθώς περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με συριακή μη κυβερνητική οργάνωση, στην προσπάθεια να κατασταλεί το κίνημα διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης του Άσαντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα