Στη συρια φτανουν παρατηρητες του αραβικου συνδεσμου, ενω η αιματοχυσια συνεχιζεται

Παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου αναμένεται να φτάσουν στη Συρία, με στόχο να συμφωνηθεί να μπει τέλος στην αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες Σύρους πολίτες. Τα τελευταία 24ωρα είναι τα πλέον αιματηρά στη Συρία, με το...
καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ να έχει εξαπολύσει επιθέσεις, σκοτώνοντας δεκάδες άτομα. Οι πρώτοι παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου φθάνουν την Πέμπτη στη Δαμασκό (προς επιτήρηση του ειρηνευτικού σχεδίου που έχει εισηγηθεί ο Σύνδεσμος), όμως η βία του καθεστώτος κλιμακώνεται αντί να μειώνεται, και η κατάσταση στη Συρία έχει λάβει πλέον
διαστάσεις εμφύλιας σύρραξης.

Η πρώτη αυτή ομάδα θα προετοιμάσει το έδαφος για την κύρια αποστολή που θα μείνει ένα μήνα στη Συρία και έχει ως στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας που ζητά να μπει τέλος στις επιθέσεις, να αποχωρήσουν οι στρατιώτες από τους δρόμους και να απελευθερωθούν οι διαδηλωτές που κρατούνται.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η κίνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ να αποδεχθεί την άφιξη των παρατηρητών αποτελεί μονάχα έναν «ελιγμό» προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να πατάξει το αντικυβερνητικό κίνημα.

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία, καλώντας όλους τους Αμερικανούς πολίτες να αναχωρήσουν από τη Συρία.

Το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας, που συνενώνει τις περισσότερες οργανώσεις της αντιπολίτευσης, αναφέρει ότι συνολικά τις τελευταίες 48 ώρες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 250 άνθρωποι και διαπράττεται «γενοκτονία μεγάλης κλίμακας» στις περιοχές Ζαουίγια, Ιντλίμπ και Χομς.
Keywords
Τυχαία Θέματα