Πετανε απο τη χαρα τους στο πασοκ...

18:28 10/6/2014 - Πηγή: Fimotro
ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 8% ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!
Δύσκολα κρύβουν τον ενθουσιασμό τους στην Χαριλάου Τρικουπη για τον ανασχηματισμό και την ενίσχυση της θέσης του ΠΑΣΟΚ στο νέο υπουργικό συμβούλιο...
Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει ευθέως ότι είναι ικανοποιημένο από την νέα σύνθεση της κυβέρνησης, καθώς χωρίς να υπολογίζονται
οι θέσεις του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης στον αριθμό των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, διατηρούνται οι αναλογίες που υπήρχαν μεταξύ των δύο κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί σε επίπεδο υπουργού τα Υπουργεία Εξωτερικών (Ευ. Βενιζέλος), Περιβάλλοντος (Γ. Μανιάτης) και Υποδομών (Μ. Χρυσοχοϊδης) και αναλαμβάνει το υπουργείο Παιδείας (με τον συνεργαζόμενο μέσω της Ελιάς Αν. Λοβέρδο) αντί του Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο έχει όμως τώρα τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού (Π. Κουκουλόπουλος). Αποκτά επιπλέον αναπληρωτή υπουργό στο Υγείας (Λ. Γρηγοράκος) αντί του Εσωτερικών, στο οποίο όμως αποκτά τώρα θέση υφυπουργού (Γ. Ντόλιος). Διατηρεί τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας (Φ. Γεννηματά) και τις θέσεις των υφυπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Ε. Χριστοφιλοπούλου), Εργασίας (Β. Κεγκέρογλου) και Εξωτερικών (Δ. Κούρκουλας) και αποκτά υφυπουργούς στα Υπουργεία Ανάπτυξης (Οδ. Κωνσταντινοπουλος) και Πολιτισμού (Α. Γκερέκου ).

Το ΠΑΣΟΚ «έχασε» απο την κυβερνηση τον εξωκοινοβουλευτικό υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καθηγητής Αθ . Τσαυτάρη, καθώς πήρε το υπουργείο Παιδείας με τον κ. Λοβερδο και τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου για τον ίδιο λογο -επειδή αναλαμβάνει πλέον θέση του Υπουργού Παιδείας.

Στο ΠΑΣΟΚ υπαρχει ικανοποίηση και για το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε, κατόπιν συμφωνίας Σαμαρα - Βενιζέλου, ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης που έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου και έχει μακρά εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα. Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι νέος υπουργός διαθέτει τα προσόντα που του επιτρέπουν, με χαμηλούς πολιτικούς τόνους, να κάνει ουσιαστική δουλειά στην ολοκλήρωση της κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση και την σταδιακή φορολογική ελάφρυνση.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι «το νέο κυβερνητικό σχήμα κάτω από τον καθημερινό συντονισμό του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης μπορεί να προωθήσει συγκεκριμένους πρακτικούς στόχους που θα αλλάξουν το κλίμα στην κοινωνία με αυστηρό εβδομαδιαίο χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα