Τρελο σοκ : νεα μετρα 3,7 δις ευρω το 2015-16 ζητα το δντ!!!

17:26 10/6/2014 - Πηγή: Fimotro
ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Μια ημέρα μετά τον ανασχηματισμό, νέα σκληρά οικονομικά μέτρα ύψους 3,7 δισ. ευρώ για τη διετία 2015 - 2016 ζητά το ΔΝΤ, στην έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, προκειμένου να καταστούν εφικτοί οι στόχοι για υψηλά πλεονάσματα τα επόμενα δύο χρόνια. Προς...
αυτή την κατεύθυνση το Ταμείο συστήνει στην κυβέρνηση να κάνει μόνιμο το μέτρο της έκτακτης εισφοράς
αλληλεγγύης που επιβάλλεται στους φορολογούμενους, έναντι παράτασης έως το 2016 που ζητούσε σε προηγούμενη έκθεσή του, ενώ πιέζει για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που θα συνδυαστούν με μια νέα αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.
Αιχμές αφήνουν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ για την αδράνεια της κυβέρνησης στο μέτρο των απολύσεων (στο δημόσιο τομέα), αλλά και για τις χαμηλές πτήσεις στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.
Το ΔΝΤ επισημαίνει ταυτόχρονα την ανάγκη για άμεση προώθηση των νόμων που θα ξεμπλοκάρουν την πώληση ακινήτων του δημοσίου που βρίσκονται σε περιοχές - φιλέτα.
Ειδικότερα, στην πολυσέλιδη έκθεση του ΔΝΤ, ενσωματώνονται όλες οι υποχρεώσεις της κυβέρνησης, ενώ το Ταμείο σπεύδει να προειδοποιήσει πως παρακολουθεί από πολύ κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας. Όπως σημειώνει «αν και απαιτείται η παραγωγή υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια τα «κοινωνικά μερίσματα» και οι υποσχέσεις των πολιτικών για «όχι άλλα μέτρα» δείχνουν ότι θα δοκιμαστεί η πολιτική δέσμευση για την υλοποίηση του προγράμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα