Πεντε προσαγωγες εγιναν συλληψεις στην πατρα...

18:42 5/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν πέντε από τις 16 προσαγωγές που έγιναν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε υπό κατάληψη χώρους στην Πάτρα...

Ειδικότερα συνελήφθησαν δύο Έλληνες, 32 και 24 ετών, μία 28χρονη Ελληνίδα, μία 28χρονη Ισπανίδα και μία 30χρονη Ελβετίδα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ρευματοκλοπή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη
βία, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η επιχείρηση έγινε στις 6.30 το πρωί στο Μαραγκοπούλειο επί της οδού Γούναρη, σε κτήριο του ΤΕΙ Πατρών στην οδό Νικολάου Γύζη και σε πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου.
Στους τρεις χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η εγκατάσταση και ο πλήρης εξοπλισμός του ρ/σ «93,7 ραδιοκατάληψη», κράνη, σημαίες, ρόπαλα, κοντάρα, αυτοσχέδιες, πέτρες, μπουκάλια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σκληροί δίσκοι, κονσόλα ήχου, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μηχανήματα εκπομπής του «ράδιο κατάληψη», έντυπο υλικό κ.ά..
Συνεργεία του δήμου έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των κτηρίων, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασφαλιστούν οι πόρτες και τα παράθυρα, ώστε μην καταληφθούν εκ νέου οι χώροι.
Η ΕΛΑΣ έχει λάβει μέτρα, ώστε να αποτραπεί πιθανή προσπάθεια αντιεξουσιαστών να μπουν μέσα στα κτήρια πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες για τον καθαρισμό και την ασφάλιση.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Μαραγκοπούλειο περίπου 10 άτομα, που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, έκαναν πορεία, αλλά ανακόπηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της εκκένωσης των κτηρίων ήταν παρόντες εκπρόσωποι των ιδιοκτητών.
Σημειώνεται ότι το κτήριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου Πατρών ανήκει στον δήμο Πατρέων και το Μαραγκοπούλειο στο υπουργείο Υγείας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα