Μήνυμα ελπίδας! «Στάθηκε στα πόδια του» ο 17χρονος Γρηγόρης

του Στρατή Σαμιώτη / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της ΛέσβουΘετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία της κινητικής αποκατάστασης του 17χρονου μαθητή από τη Μυτιλήνη Γρήγορη Παπαγιάννη, καθώς παρά την προ μηνός απαισιοδοξία των γονέων του βλέποντας ότι... το παιδί τους δεν παρουσιάζει αισθητά σημάδια βελτίωσης, τον τελευταίο μήνα η εικόνα που αλλάζει άρδην προς το καλύτερο.

Ο έφηβος που έμεινε παράλυτος στην αριστερή πλευρά μετά από επιπλοκή
σε επέμβαση αφαίρεσης σηραγγώδους αιμαγγειώματος από τον εγκέφαλο του προκαλώντας συγκίνηση στο Πανελλήνιο κατάφερε μόλις τις προηγούμενες ημέρες να "σταθεί στα πόδια του" και να περπατήσει αν και το βάδισμα του επί του παρόντος παραμένει ακανόνιστο ενώ ακόμα αδυνατεί να χρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι στην αποκατάσταση του οποίου εστιάζεται πλέον όλο το βάρος, καθώς φαίνεται πως εκεί εντοπίζεται το σοβαρότερο πρόβλημα για το οποίο καλείται να παλέψει ο ίδιος και οι κινησιοθεραπευτές.

Ο αγώνας της οικογένειας
Ο βιοπαλαιστής πατέρας του Γρηγόρη Παπαγιάννη που εργάζεται σε μεταφορική εταιρεία της περιοχής μας συνεχίζει την προσπάθεια για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες για την κινησιοθεραπεία του παιδιού του δεδομένου πως θα χρειαστούν ακόμα μήνες στο κέντρο αποκατάστασης.
Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Παπαγιάννη καλείται να καταβάλει περίπου 1.000 ευρώ το μήνα ως το κομμάτι της δικής της συμμετοχής στο κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ. Παρά τις δεσμεύσεις του τότε Υπουργού Υγείας, Αντρέα Λυκουρέζου όταν προκλήθηκε η αναπηρία στον 17χρονο τον περασμένο Απρίλιο λόγω εμπλοκής του ιατρικού διαγνωστικού μηχανήματος (πλοηγού) που χρησιμοποιήθηκε κατά την επέμβαση στο Βοστάνειο, η οικογένεια έχει απομείνει να συνεχίζει μόνη της τον αγώνα και ενώ εργάζεται μόνο ο πατέρας, καθώς η μητέρα βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού της το οποίο μεταξύ άλλων υποστηρίζεται και ψυχολογικά για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.
«Έχουμε αγώνα μπροστά μας & δεν ξέρουμε πόσο ακόμα θα συνεχίσουμε και σε τι ποσοστό θα επιτύχουμε την επαναφορά του γιου μου στην προτέρα κατάσταση, καθώς στο αριστερό του χέρι το πρόβλημα είναι σοβαρό ελπιδοφόρο όμως είναι ότι στάθηκε στα πόδια του και περπατά κάποια βήματα, ακόμα ακανόνιστα ενώ τις τελευταίες ημέρες μας ανησυχεί η στασιμότητα που παρατηρείται, καθώς δεν έχουμε περεταίρω βελτίωση» ανέφερε χθες στα "Νέα της Λέσβου" ο πατέρας του Γρηγόρη, Γιάννης Παπαγιάννης.

Αναβολή της επέμβασης
Επί του παρόντος, η επέμβαση αφαίρεσης του ο αιμαγγειώματος έχει αναβληθεί πράγμα που σημαίνει ότι ο 17χρονος Γρηγόρης λαμβάνει φαρμακευτική θεραπεία για την καταστολή των κρίσεων που προκαλεί το συγκεκριμένο πρόβλημα στον εγκέφαλο του.
Η οικογένεια του παιδιού έχει αποστείλει τις μαγνητικές τομογραφίες στις οποίες έχει υποβληθεί ο Γρηγόρης στο Ινστιτούτο του Ανόβερο στη Γερμανία που έχει εξειδίκευση στην αντιμετώπιση προβλημάτων του εγκεφάλου, καθώς και σε Νοσηλευτικό ίδρυμα της Αμερικής αναμένοντας τις γνωματεύσεις και τις κατευθύνσεις των γιατρών.
Άνθρωποι που γνωρίζουν την οικογένεια Παπαγιάννη απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να τους βοηθήσει οικονομικά, καθώς οι γονείς του παιδιού μέχρι τώρα δεν έχουν ζητήσει τίποτα και από κανέναν αρκετοί όμως είναι οι πολίτες και οι φορείς που τους έχουν βοηθήσει. Αυτό το διάστημα μάλιστα εκκρεμεί και η συμβολική οικονομική στήριξη της οικογένειας από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου μετά την προ εβδομάδων δέσμευση του προέδρου της Σταύρου Ψαρρόπουλου οτι ο φορέας που εκπροσωπεί θα βοηθήσει όπως και όσο μπορεί την οικογένεια.lesvosnews.net
Keywords
Τυχαία Θέματα