ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΝΙΑΔΟ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ! (σσ συνεχίζεται μεχρι δεκατου...βαθμου συγγενείας το...αρτος και θεάματα)

Γράφει ο Δίκαιος
Αγαπητό Fimotro,
Όταν έλεγε ο Ουμπέρτο Έκο πως τον Αύγουστο δεν έχει ειδήσεις, έπρεπε να συμπληρώσει: εκτός αν αφορά τον Λούα Λούα! Ίσως λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης να μην το έχουν πιάσει οι αυγουστιάτικες κεραίες σου γι αυτό και...

μεταφέρω την πληροφορία: η αρμόδια ανακρίτρια Β. Χατζάκη άσκησε δίωξη και στα πεθερικά του Λ. Λαυρεντιάδη και στον αδελφό της γυναίκας του, στον κουνιάδο του δηλαδή.

Άνθρωποι
του μεροκάματου, ταπεινής καταγωγής από Σύμη και Κρήτη, που δεν είχαν δώσει ποτέ ένα δικαίωμα και τώρα να που βρέθηκαν να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πριν παντρευτεί η κόρη τους τον Λούα Λούα, όλοι γνώριζαν την οικογένεια. Δεν υπήρχαν χρήματα και "χλιδή", η οικογένεια τα έφερνε δύσκολα πέρα, όμως τέτοια μπλεξίματα δεν είχαν και ποτέ δεν είχαν μπει σε περιπέτειες.

Και τώρα τι έγινε; Η ανακρίτρια "είδε" ανάμειξη της οικογένειας της συζύγου του Λαυρεντιάδη, αφού η εταιρεία της πεθεράς του πεθερού και του κουνιάδου του φαίνεται να έλαβε αμοιβή από εταιρείες συμφερόντων του Λαυρεντιάδη.

Οι άνθρωποι πήγαν για μερικά μεροκάματα ελαιοχρωματισμού και αμμοβολών δεξαμενών και έφτασαν να μπλέξουν σε έναν κυκεώνα τραπεζικών και επιχειρηματικών δικαστικών διώξεων. Απόφοιτος δημοτικού ο ένας, γυμνασίου ο άλλος και ο αδελφός με ένα δίπλωμα ναυτικού που με κόπο πολύ κατάφερε να πάρει, έφτασαν στο σημείο να διώκονται για εμπλοκή στην υπόθεση Λαυρεντιάδη. Με σοβαρότατα προβλήματα υγείας και οι τρεις. Η ηλικιωμένη κυρία με μπαλονάκι. Ο συνταξιούχος ναυτικός που μετά από τόσα και τόσα ζόρια στη ζωή του ήθελε να ηρεμήσει και τώρα έχει τραβήγματα που δε μπορούσε να φανταστεί. Και ο αδελφός, υπέρβαρος, με προβλήματα δύσπνοιας από τις αμμοβολές που προσπαθούσε πάντοτε να κάνει τη δουλειά του. Τίποτε παραπάνω. Όπως τότε που πήγε με τον επιχειρηματία Ορέστη Ανδρεαδάκη, το θύμα της βομβιστικής επίθεσης που τον είχαν πνίξει τα χρέη όπως λένε οι κρητικοί, να φτιάξουν ένα ναυπηγείο για επισκευές μικρών πλοίων στους Καλούς Λιμένες.

Πήραν μια δουλειά, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έμπλεξαν στο λαβύρινθο των διώξεων που μπορεί να τους οδηγήσει στον Κορυδαλλό. Κάτι που στην κατάσταση της υγείας τους ισοδυναμεί με βέβαιο θάνατο.

Για ένα βάψιμο μερικών δεξαμενών, για μία καθαρή και τίμια δουλειά έφτασαν στο σημείο να βρεθούν ένα βήμα από τον Κορυδαλλό ή κάποια άλλη φυλακή της Ελλάδας. Μήπως η ανακρίτρια είναι πιο επιεικής σε αυτές τις περιπτώσεις; Δεν μιλάμε για κάποιους γόνους τζακιών, αλλά για ανθρώπους του μεροκάματου.

Με εκτίμηση
Keywords
Τυχαία Θέματα