''να οργανωσουμε κοινο μετωπο απεναντι στους εταιρουσ''...

21:10 13/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, τόνισε απόψε σε ομιλία του στα Χανιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ επεσήμανε την ανάγκη της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, ενός εθνικού διαλόγου και ενός πλαισίου ευρύτερης πολιτικής συναίνεσης...

Ο κ. Βενιζέλος
ζήτησε «να οργανώσουμε το εθνικό μέτωπο να διαπραγματευτούμε όλοι απέναντι στους εταίρους και πιστωτές μας, να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης».
Περιγράφοντας τους βασικούς άξονες της Εθνικής Στρατηγικής, όπως την χαρακτήρισε, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που πρέπει να εφαρμοστεί, λέγοντας: «Όχι σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές, ναι στις μεταρρυθμίσεις και στις ριζοσπαστικές τομές».
Συνεχίζοντας εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συνέβησαν κατά την διήμερη παρουσία του στην Κρήτη.
«Είναι απαράδεκτο η αξιωματική αντιπολίτευση, μια κοινοβουλευτική πολιτική δύναμη όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεργασία με διάφορες εξωκοινοβουλευτικές ομάδες να οργανώνουν αντισυγκεντρώσεις, δηλαδή να υιοθετεί και να εφαρμόζει μια πρακτική φασιστική, ακροδεξιά που ήταν γνωστή στη χώρα μας την δεκαετία του ’60. Αν νομίζουν ότι έτσι θα παρεμποδίσουν τον πολιτικό μας λόγο, ή θα παρεμποδίσουν την πολιτική σκέψη ενός λαού που ταλαιπωρείται, υφίσταται θυσίες και ταπεινώσεις, αλλά είναι σοφός και ώριμος, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Και αν πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα συγκαλύψουν ετερόκλητα σχήματα τερατογεννέσεις και αστειότητες που προτείνουν για το μέλλον της χώρας, όπως η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων και θα κρύψουν την εξ’ αντικειμένου ταύτιση τους με ορισμένες θέσεις της Χρυσής Αυγής, με την οποία συμπαρατάσσονται στο ετερόκλητο αντιμνημονιακό αντιπολιτευτικό μέτωπο κάνουν επίσης λάθος», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στη χώρα υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, γιατί όπως υποστήριξε όταν δυνάμεις που εμφανίζονται ως ριζοσπαστικές και προοδευτικές στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι ο συντηρητισμός η ακινησία, η αναπαραγωγή αγκυλωμένων καταστάσεων, «τότε πραγματικά δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στον τόπο μας και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ της συνολικής μεταρρυθμιστικής παρέμβασης στο χώρο του κράτους τονίζοντας πως κανένας κανονικός, φυσιολογικός, μέσος εργαζόμενος στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς των Χανίων και τα μέλη της ΝΕ του κόμματός του, ενώ έξω από το χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου που έγιναν όλες του οι συναντήσεις συγκεντρώθηκαν ομάδες πολιτών που διαμαρτυρόταν για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
Στην περιοχή υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα