Πιστωση χρονου ζητα ο αναστασιαδης...

19:22 13/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Την αναγκαία πίστωση χρόνου για την εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας ζήτησε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κάνοντας απολογισμό της τετράμηνης θητείας του, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις»...

«Δεν επιθυμώ», πρόσθεσε, «να αναφερθώ στις όποιες ευθύνες εκείνων, που μας οδήγησαν στις αποφάσεις του Μαρτίου, για τις οποίες τον λόγο έχουν η Ερευνητική Επιτροπή και οι ποινικοί ανακριτές».
Όπως τόνισε, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αποτράπηκε
η συνολική κατάρρευση, αποφεύχθηκε η στάση πληρωμών και ταυτόχρονα βελτιώθηκε και ολοκληρώθηκε η δανειακή σύμβαση.
Ακόμη ο κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση του δεν συζητά θέμα πώλησης χρυσού και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα υπάρξει δεύτερο μνημόνιο, εάν εφαρμόσουμε πιστά όσα συμφωνήσαμε».
«Θέλω να εκφράσω την αισιοδοξία μου ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας», τόνισε αναφερόμενος στην επικείμενη πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος από την τρόικα.
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες επαφές του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, και στην επιστολή που έστειλε για άμβλυνση των πρακτικών δυσκολιών που προκαλεί το πρόγραμμα.
Επίσης δήλωσε ότι ρευστότητα θα υπάρξει μόνο μετά την εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου ενώ για τα θέματα της ενέργειας, είπε πως υπάρχει ενδιαφέρον από κινεζικές και ρωσικές εταιρείες για εκμετάλλευση φυσικού αερίου.
Ο Κύπριος πρόεδρος εκτίμησε πάντως ότι μετά τις εκλογές στην Γερμανία η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα είναι «διαφορετική».
«Ανεξάρτητα του πόσο σκληρή υπήρξε με μας, είναι μια ικανή ηγέτιδα», πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα