Ερωτηση του τερενς κουικ για τις παρακολουθησεις ελληνων απο την nsa...

17:50 13/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Σε βάθος ενημέρωση για τις αδιερεύνητες πτυχές της υπόθεσης που σχετίζεται με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών του Διαδικτύου...
από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, την NSA, με τη συνδρομή της εταιρείας Microsoft, ζητεί με ερώτησή του ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Τέρενς Κουίκ από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο βουλευτής επικαλείται ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με το οποίο «η Microsoft με την ΝSA, είχαν τόσο στενή συνεργασία, που η εταιρεία του Bill Gates, παρέδωσε ακόμη και τον κώδικα κρυπτογράφησης προγραμμάτων όπως το Outlook, το MSN, το Skype και το Skydrive».
Ο κ. Κουίκ διερωτάται κατά πόσο έχει απασχολήσει το συγκεκριμένο ζήτημα, την ελληνική κυβέρνηση, εάν έχει αρχίσει έρευνες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εάν έχει ζητήσει η κυβέρνηση στοιχεία από εμπλεκόμενες εταιρίες που έχουν θυγατρικές στην Ελλάδα όπως η Microsoft και η Google.
Τέλος ο βουλευτής υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα, καταπατώνται όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το ίδιο το ευρωπαϊκό δίκαιο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα