Με απωλειες εκλεισαν οι ευρωπαικες αγορες...

19:44 8/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Στο «κόκκινο» έκλεισαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια , καθώς το μερικό shutdown των ΗΠΑ, το οποίο συνεχίζεται για όγδοη ημέρα, κρατά «ζωντανή» την νευρικότητα και την ανησυχία...
στις αγορές.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,68%, δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου υποχώρησε 1,11%, ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη υποχώρησε 0,42%, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,77%, ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο -0,67 % και ο FTSE MIB της Ιταλίας στο -0,29%.
Η αμερικανική κυβέρνηση μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα του μερικού «λουκέτου» των λειτουργιών της, αφού το αδιέξοδο στις συνομιλίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για τον προϋπολογισμό, συνεχίζεται .
Οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη καταφέρει να σημειώσουν ουσιαστική πρόοδο στις συζητήσεις για την αύξηση του ανώτατου ορίου του ομοσπονδιακού χρέους, με τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση λύσης να στενεύουν επικίνδυνα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τις 17 Οκτωβρίου εξαντλούνται τα ρευστά διαθέσιμα.
Στο μέτωπο των μετοχών, οι μετοχές της ιταλικής τράπεζας Banca Monte dei Paschi έκλεισαν με άνοδο 1,73% μετά το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποκάλυψε χθες η τράπεζα, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής θέσεων εργασίας, έσι ώστε να μπορέσει να επιστρΈψει στην κερδοφορία.
Οι μετοχές της Νορβηγικής TGS υποχώρησαν 4,76% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για μείωση των εκτιμήσεών της για τα έσοδα.
Οι μετοχές της Belgacom ενισχύθηκαν 3,15% μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής της από την Citigroup.
Οι μετοχές της φαρμακευτικής εταιρείας Getinge υποχώρησαν 10,34% μετά την προειδοποίηση για την κεροδοφορία που εξέδωσε η εταιρεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα