Επιστροφη στα προβληματα της οικονομιας η προτεραιοτητα του συριζα...

19:44 8/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Η επαναφορά, ψηλά στην ατζέντα, της συζήτησης για την οικονομία ως μέγιστο πρόβλημα της κοινωνίας και κατ’ επέκταση της πολιτείας, είναι στην παρούσα φάση θέμα ύψιστης προτεραιότητας για την Κουμουνδούρου...

Χωρίς να υποβαθμίζουν τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή (άλλωστε για δεύτερη ημέρα σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συνταγματολόγους
τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τη Χ.Α.), τα ηγετικά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι στο πεδίο της οικονομίας «έχουν το πάνω χέρι».
Κι αυτό διότι, κατά τη γνώμη τους, η κυβέρνηση εμμένει σε μια αδιέξοδη πολιτική, κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα.
Επιπροσθέτως οι συνεχείς αναφορές σε μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού για τα λάθη του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, όπως το πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, αποδομούν, λένε, τα επιχειρήματα της κυβέρνησης στη βάση των οποίων βρίσκεται η πιστή τήρηση της μνημονιακής πολιτικής.
Η εκτίμηση των ηγετικών στελεχών της Κουμουνδούρου είναι ότι το επόμενο διάστημα, τόσο με την κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup στις 14 Οκτωβρίου, όσο και με την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ αυτή την εβδομάδα, όπου το θέμα της μείωσης του ελληνικού χρέους θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ψηλά στην ατζέντα της συνόδου, το πρόβλημα χρέους της χώρας μας θα επανέλθει στο προσκήνιο και μάλιστα από τη σκοπιά των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την ανάγκη δηλαδή της σύγκλησης μιας διεθνούς συνδιάσκεψης για το ελληνικό ζήτημα, όπως παγίως ζητά ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και πολύ καιρό, στη βάση της οποίας θα βρίσκεται η εκτίμηση ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, δηλαδή δεν εξυπηρετείτε με την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα