Δηλωσεις σαμαρα - νετανιαχου...

19:13 8/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Τη δέσμευση να εργαστούν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων υπογράμμισαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ισραηλινός ομόλογός του Μπένιαμιν Νετανιάχου, μετά τη συνάντησή τους στο Ισραήλ...

Στις δηλώσεις του ο κ. Νετανιάχου συνεχάρη τον έλληνα πρωθυπουργό για τον χειρισμό της οικονομικής κρίσης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ήθελε ηγεσία, κουράγιο και δύναμη, όμως οι αγορές καταλαβαίνουν πως κάτι καινούργιο συμβαίνει στην Ελλάδα, ενθαρρύνω τους
Ισραηλινούς να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο έξυπνος μάνατζερ πηγαίνει τώρα στην Ελλάδα, αύριο θα πηγαίνουν όλοι».
Σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις, ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας, της ασφάλειας και του τουρισμού.
Ο κ. Νετανιάχου εξήρε επίσης την «κατηγορηματική αντίθεση της ελληνικής κυβέρνησης στον νεοναζισμό, τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό». «Κάνατε σημαντικά βήματα που δείχνουν ξεκάθαρα πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ανεκτική, μια χώρα ελευθερίας» είπε απευθυνόμενος στον έλληνα Πρωθυπουργό.
Ο κ. Σαμαράς από την πλευρά του έκανε λόγο για ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης μακράς πνοής μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, ενώ σημείωσε πως οι δύο λαοί υπέφεραν από τον ναζισμό και επανέλαβε: «ποτέ ξανά» φασισμός.
Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα και η Κύπρος μπορούν να βοηθήσουν ώστε να αποτελέσουν κρίκο του Ισραήλ με τη Ευρωπαϊκή Ένωση και επισήμανε ότι οι τρεις χώρες διαθέτουν ενεργειακά αποθέματα που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση συνεργασίας.

Δηλώσεις Μπ. Νετανιάχου - Α. Σαμαρά Οι τρεις χώρες, συμπλήρωσε, μπορούν επίσης να δώσουν την εικόνα της ειρήνης, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της ασφάλειας για την περιοχή, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά ακόμη να κάνουμε, είναι μόνον η αρχή». Και ο κ. Νετανιάχου σημείωσε πως Ελλάδα και Ισραήλ μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Έκανε ακόμη εκτεταμένη αναφορά στο θέμα του Ιράν και στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό του οπλοστάσιο, υποστηρίζοντας ότι οι κινήσεις που κάνει η χώρα αυτή είναι υπεκφυγές για να κερδίσει χρόνο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Ισραήλ, μετά τις συναντήσεις των υπουργών υπογράφηκαν μία σειρά συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας: Πρωτόκολλο συνεργασίας για τη Ναυτική Εκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ υπέγραψε ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.Συμφωνία Τουριστικής συνεργασίας η Όλγα ΚεφαλογιάννηΔύο συμφωνίες για αντιμετώπιση του εγκλήματος και την πολιτική προστασία ειδικά στην πυρόσβεση ο Νίκος Δένδιας.Κοινή διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας ο Γιάννης Μανιάτης.Διακήρυξη για συνεργασία στον τομέα του Αθλητισμού ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.Διακηρυξη για συνεργασία στη Ναυτική Εκπαίδευση ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.Πρόγραμμα εκπαιδευτικής συνεργασίας υπέγραψε ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος.Συνεργασία για παραγωγή Ταινιών υπέγραψε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Βενιαμίν Νετανιάχου ως υπουργό Εξωτερικών. Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα