Κυπρος: υπο παρακολουθηση δυο ευρωπαιοι υποπτοι για τρομοκρατικες ενεργειες...

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ενημέρωση για τα δύο άτομα σε σύσκεψη ...
στο αρχηγείο αστυνομίας και αναφέρθηκε ότι από την άφιξη τους στη Κύπρο, επισκέπτονται καθημερινώς μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ενώ μετέβησαν και στα κατεχόμενα όπου είχαν συναντήσει με διάφορα άτομα.

Παράλληλα η κυπριακή αστυνομία παρακολουθεί και άλλους ύποπτους, κυρίως Σύρους που διαμένουν μόνιμα στη Κύπρο.
Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει έρευνες σε σπίτια. Υπό παρακολούθηση βρίσκονται και τα μουσουλμανικά τεμένη στις ελεύθερες περιοχές ώστε να εντοπιστούν άτομα που ενδεχομένως επιχειρούν να στρατολογήσουν νεαρούς μουσουλμάνους για λογαριασμό του Ισλαμικού κράτους.

Ένοπλες περιπολίες

Εν τω μεταξύ στη σύσκεψη που έγινε το πρωί στο αρχηγείο αστυνομίας υπό τον Αρχηγό Ζαχαρία Χρυσοστόμου αποφασίστηκε να ενισχυθούν περεταίρω τα ήδη αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε ολόκληρη τη Κύπρο. Η σύσκεψη διήρκεσε τρεις ώρες και συμμετείχαν ο Βοηθός Αρχηγός Λάμπρος Θεμιστοκλέους και οι αστυνομικοί διευθυντές και διοικητές μονάδων.

Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν ένοπλες περιπολίες σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και σε χώρους που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι στατικές φρουρές και οι περιπολίες σε κτίρια και εγκαταστάσεις που δυνατόν να αποτελέσουν τρομοκρατικών επιθέσεων. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα αεροδρόμια αλλά και στα λιμάνια. Ήδη ένα πλοίο με 1500 Ισραηλινούς τουρίστες που αναχωρεί αύριο έχει μετατραπεί σε απροσπέλαστο φρούριο. Το ευτύχημα είναι ότι πρόκειται για το τελευταίο πλοίο με Ισραηλινούς που επισκέπτεται τη Κύπρο για φέτος.

Επίσης θα ενισχυθεί η επιτήρηση και οι έλεγχοι στα οδοφράγματα προς τις κατεχόμενες περιοχές ενώ και οι υπηρεσίες πληροφοριών θα βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή και συνεργασία με ξένες υπηρεσίες. Επίσης η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών (ΥΠΕΓΕ) πραγματοποιεί ελέγχους δακτυλικών αποτυπωμάτων διαφόρων ατόμων που φέρονται αναμεμιγμένα σε τρομοκρατικές ομάδες.
Keywords
Τυχαία Θέματα