Έρχονται μαύρες ημέρες για την Ελλάδα

Αυτό που συνέβη στο Παρίσι είναι φρικτό, είναι σοκαριστικό, είναι πράγματι πόλεμος κατά της ανθρωπότητας από ανθρώπους που μισούν και δεν διστάζουν να σκοτώσουν εν ψυχρώ πριν σκοτωθούν.

Δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά για το μέγεθος του αποτροπιασμού που πρέπει να αισθάνεται όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Αυτό που χρειάζεται, όμως, είναι να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες. Όχι γεωπολιτικές αναλύσεις σαν κι αυτές που κάνουν κάποιοι απίθανοι τύποι που δεν ξέρουν ούτε που πέφτει η Συρία. Ούτε ακραίες προσεγγίσεις, είτε αυτές είναι ακροδεξιές είτε ακροαριστερές.

Αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι

οι επιπτώσεις που το χτύπημα αυτό θα έχει στην Ελλάδα. Μακριά από συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις τύπου «είναι στημένο από Ομπάμα και Ολάντ για να καθαρίσουν τη Συρία» που έκανε μια κυρία Μακρή που κάποτε την ψήφιζε βουλευτή ο ελληνικός λαός.

Οι νεκροί και τραυματίες στο Παρίσι σκιάζουν όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά είναι σίγουρο ότι οι επιπτώσεις για την πατρίδα μας θα είναι δραματικές. Η Ευρώπη δεν θα είναι ποτέ ίδια μετά την Παρασκευή και 13, κυριολεκτικά για τη Γαλλία, αλλά φαίνεται ότι για την Ελλάδα έρχονται πολύ μεγάλες φουρτούνες.

Η επίθεση στη Γαλλία ασφαλώς βοηθά στο να κλείσουν το ταχύτερο τα σύνορα της Ευρώπης για τους πρόσφυγες. Είναι σίγουρο ότι η μία μετά την άλλη οι χώρες θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να υψώσουν τείχη, πραγματικά και νοητά. Είναι σίγουρο ότι οι γειτονικές μας χώρες σιγά – σιγά θα βάλουν φράγματα στα σύνορα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Αυστρία, θα αυστηροποιήσουν τα μέτρα και τις προϋποθέσεις για την υποδοχή προσφύγων.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, τα επόμενα χρόνια περί τα 3 εκατ. Σύροι κι όχι μόνο θα θελήσουν να περάσουν στην Ευρώπη. Η βασική πύλη εισόδου είναι το Αιγαίο, μέσω της Τουρκίας θα περνάνε στην Ελλάδα και θα αναζητούν διεξόδους για τις ευρωπαϊκές χώρες. Με τους γείτονες Τούρκους όχι μόνο να μην κάνουν τίποτε να ανακόψουν το προσφυγικό κύμα αλλά να πριμοδοτούν και τους δουλεμπόρους τζιράροντας δισεκατομμύρια το ερώτημα είναι ένα: Τι θα γίνουν τα εκατομμύρια των προσφύγων; Θα εγκλωβιστούν στις δύο όχθες του Αιγαίου; Πόσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα όταν δεν θα μπορούν οι πρόσφυγες να βρουν διέξοδο για την Ευρώπη; Για σκεφτείτε; Μέχρι τώρα έχουν περάσει στην Ελλάδα περί τους 600.000 πρόσφυγες και οι περισσότεροι έχουν προωθηθεί σε άλλες χώρες; Τι θα γίνει αν του χρόνου έρθουν στην Ελλάδα 1 εκατ. πρόσφυγες που δεν θα μπορούν να φύγουν γιατί θα είναι κλειστά τα σύνορα;

Η ευρωπαϊκή πολιτική να ρίξει όλο το βάρος της αντιμετώπισης του προσφυγικού σε μια χώρα χρεοκοπημένη και αδύναμη να διαχειριστεί ένα τέτοιο θέμα είναι εγκληματική. Είναι σα να λένε οι Γάλλοι που τώρα κλαίνε ή οι Γερμανοί «είναι δικό σας το πρόβλημα, εμείς αυστηροποιούμε το πλαίσιο, κλείνουμε τα σύνορα και κόψτε το λαιμό σας».

Ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι αν μετά τα τελευταία γεγονότα η Ελλάδα βρεθεί προ τετελεσμένων σε ότι αφορά τις κοινές περιπολίες. Μήπως δηλαδή εκβιαστεί και υπό το βάρος των δραματικών γεγονότων στο Παρίσι εξαναγκαστεί σε συμφωνία που θα βάζει από την πίσω πόρτα τους Τούρκους στο Αιγαίο.

Η χώρα είναι στη δυσάρεστη θέση να κυβερνάται αυτή την περίοδο από μια ανίκανη κυβέρνηση, από άθλιους και άχρηστους τύπους. Από τον πρωθυπουργό που με την Τασία του και στο όνομα του ψευτοπροοδευτισμού άνοιξαν εντελώς τα σύνορα κι έκαναν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, μέχρι τον ανεκδιήγητο υπουργό Άμυνας. Ο άνθρωπος που έχει οριστεί να φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας και τις… Θερμοπύλες της είναι ο Πάνος Καμμένος. Τα συμπεράσματα δικά σας για την καταστροφή που έρχεται.

Άραγε τι θα πάει να πει ο Τσίπρας στην Άγκυρα με τον Νταβούτογλου; Ποια είναι η στρατηγική αντιμετώπισης της κατάστασης με το προσφυγικό; Ποια είναι τα ατού του ώστε να πιεστεί η Τουρκία να βάλει φρένο στους δουλέμπορους; Μήπως τα γεγονότα στο Παρίσι άνοιξαν το δρόμο για μια συνολική υποχώρηση στα εθνικά θέματα ενός πρωθυπουργού αδύναμου, άπειρου, άσχετου;

Πολύ φοβούμαστε ότι έρχονται μαύρες ημέρες για μια Ελλάδα που έτσι κι αλλιώς είναι σε κατάσταση ημιδιάλυσης και εκβιασμού για τα οικονομικά θέματα. Και μήπως πάρει σειρά και η χώρα μας στον κύκλο των τρομοκρατικών επιθέσεων; Πραγματικός εφιάλτης...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα