Ταυτοποιήθηκε ένας από τους καμικάζι - Αναγνωρίστηκε από... ακρωτηριασμένο δάκτυλο - Δεκάδες συλλήψεις

Γάλλος υπήκοος, 29 ετών, μεγαλωμένος σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού είναι ο ένας από τους επτά καμικάζι που σκόρπισαν τον θάνατο στο Παρίσι.

Ονομάζεται Ισμαήλ Ομάρ Μουσταφάι και η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει τον πατέρα και τον αδερφό του, μετά από έρευνες στα σπίτια τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ισμαήλ Ομάρ Μουσταφάι είχε πάει στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Μια συνοικία με μονοκατοικίες στην κοινότητα Ρομιγί-σιρ-Σεν αποκλείστηκε το βράδυ του Σαββάτου από τις δυνάμεις ασφαλείας που ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας

δημοσιογράφος ενός τοπικού τηλεοπτικού καναλιού.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες η επιχείρηση αφορούσε στον οικογενειακό περίγυρο ενός από τους δράστες της επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Μπατακλάν, έναν Γάλλο 29 ετών γεννημένο στο Κουρκουρόν, κοντά στο Παρίσι. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί για αδικήματα του κοινού ποινού δικαίου αλλά δεν είχε φυλακιστεί ποτέ. Αναγνωρίστηκε από τις αρχές χάρη στο αποτύπωμα ενός κομμένου δακτύλου.

Παράλληλα, την φωτογραφία ενός εκ των τρομοκρατών που εκτέλεσαν το τρομακτικό κτυπάμε στο Παρίσι δημοσιεύει στο twitter, με το ψευδώνυμο RAMI ένας λογαριασμός που φέρεται να έχει τα τελευταία δυο χρόνια απευθείας πληροφόρηση για το ISIS και τους τζιχαντιστές με επίκεντρο την Συρία,αλλά και την Μέση Ανατολή.

Αγνωστο αν είναι αυτός ο άνδρας που κρατά το κοράνι ένας από τους τρομοκράτες

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο twitter δημοσιεύει την φωτογραφία του τρομοκράτη ο οποίος κρατά το κοράνι είναι ζωσμένος με γιλέκο που διαθέτει θήκες για τοποθέτηση εκρηκτικών και μπροστά του έχει φορητό υπολογιστή ,καθώς είναι γνωστό ότι η επικοινωνία και ο συντονισμός τέτοιων κτυπημάτων γίνεται μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων στα social media.

Συλλήψεις έγιναν και στις Βρυξέλλες, όπου έχει νοικιαστεί ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Κουν Χέενς, δήλωσε μέσω twitter ότι η βελγική αστυνομία έκανε συλλήψεις "πολλών ατόμων" στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποίησε στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, η οποία συνδέεται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Αυτόπτες μάρτυρες των επιθέσεων στο Παρίσι είχαν αναφέρει ότι είδαν τους δράστες να επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες. Μέσα στο όχημα αυτό βρέθηκαν αποδείξεις από ένα πάρκινγκ στο Μολενμπέκ.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί. Επισήμως πάντως δεν έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των συλληφθέντων.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 129 νεκρούς, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι τα θύματα της επίθεσης στο θέατρο Μπατακλάν. Την ίδια ώρα, οι τραυματίες φτάνουν τους 352, από τους οποίους η ζωή των 99 κρέμεται σε μια κλωστή.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα